Ο Yπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος θα εμφανιστεί το μεσημέρι, στις 14.30 ώρα Ελλάδος, ενώπιον της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προκειμένου να περάσει την ακρόασή του για τη θέση του επιτρόπου για τη Μετανάστευση και τις Εσωτερικές Υποθέσεις.

Οπως έδειξε η πρώτη ημέρα των ακροάσεων, τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου, οι ευρωβουλευτές είναι αποφασισμένοι να ασκήσουν τον ρόλο τους όσο καλύτερα και αυστηρότερα γίνεται. Αυτό φάνηκε ιδιαίτερα κατά την ακρόαση της Σουηδέζας Σεσίλια Μάλμστρομ (της… προκατόχου του κ. Αβραμόπουλου) που πλέον είναι υποψήφια να αναλάβει το ιδιαίτερα ευαίσθητο χαρτοφυλάκιο του Εμπορίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ζήτημα της Διατλαντικής Συμφωνίας Εμπορίου και Επενδύσεων (ΤΤΙΡ) κυριάρχησε στη συγκεκριμένη ακρόαση και η κυρία Μάλμστρομ δέχθηκε πολλές ερωτήσεις κυρίως για τη στάση της στο θέμα της δημιουργίας ενός μηχανισμού επίλυσης διαφορών (ISDS), ζήτημα που προκαλεί έντονες αντιδράσεις διότι πολλά κράτη δεν θέλουν να αφήσουν ανοιχτό τον δρόμο σε επιχειρήσεις, πόσο μάλλον αμερικανικές, να στρέφονται νομικά εναντίον κρατών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Β.Μ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης