Το μεσημέρι η συνάντηση Βενιζέλου - Νίμιτς

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2013, 10:22
Το μεσημέρι η συνάντηση Βενιζέλου - Νίμιτς
Συνάντηση με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το Σκοπιανό, Μάθιου Νίμιτς, θα έχει σήμερα στις 13.00 ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Νίμιτς βρίσκεται στη χώρα μας στο πλαίσιο προγραμματισμένου τριήμερου ταξιδιού του σε Αθήνα και Σκόπια, που έχει ως στόχο τη συνέχιση των συνομιλιών για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης στο θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ.

Εν όψει της μετάβασης του ειδικού διαμεσολαβητή στα Σκόπια, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως η χώρα του προσεγγίζει με εποικοδομητική διάθεση τη διαπραγματευτική διαδικασία για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας, αφήνοντας πάντως αιχμές για τη στάση που τηρεί η ελληνική πλευρά.

«Η δική μας πλευρά είναι συνεχώς εποικοδομητική. Απαντούμε κάθε φορά σε όλες τις πρωτοβουλίες και ιδέες του κ. Νίμιτς. Αν δείτε σε ποιο επίπεδο γίνεται δεκτός ο κ. Νίμιτς στη χώρα μας και σε ποιο επίπεδο στην Ελλάδα, μπορείτε να καταλάβετε ποιος ενδιαφέρεται να βρεθεί λύση» είχε πει ο κ. Ιβάνοφ.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2013, 11:03