Το μυστικό σχέδιο για την Ευρωζώνη

Το μυστικό σχέδιο για την Ευρωζώνη
Οι επικεφαλής τεσσάρων ευρωπαϊκών θεσμών προετοιμάζουν αυτές τις μέρες ένα συνολικό σχέδιο, με άξονά του την έξοδο της Ευρωζώνης απ' τη 2ετή κρίση, γράφει η σημερινή «Βελτ αμ Ζόνταγκ».

 Πρόκειται για τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, τον πρόεδρο της Ε.Ε. Χέρμαν βαν Ρομπάι, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Το σχέδιο αυτό θα υποβληθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στο τέλος του τρέχοντος μηνός» γράφει επίσης η γερμανική εφημερίδα. Σύμφωνα με αυτήν, στις προτάσεις --για την 17μελή Ευρωζώνη--που εξετάζουν οι ανωτέρω ιθύνοντες είναι και η ενίσχυση των εξουσιών των θεσμών της Ε.Ε., έναντι της κατάρτισης των εθνικών προϋπολογισμών, η δημιουργία πανευρωπαϊκής εποπτικής Αρχής για τις τράπεζες, με πρωτόγνωρες εξουσίες και η εναρμόνιση των εθνικών φορολογικών πολιτικών, σε επίπεδο ευρωπαϊκό.

Τέλος, υπάρχει επεξεργασία σειράς προτάσεων, που άπτονται του τομέα της κοινωνικής ασφάλισης, αναφέρει πάντα η ίδια κυριακάτικη εφημερίδα της Γερμανίας.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2012, 09:27