Λιγότερο από μια εβδομάδα έως την ώρα της τελικής κρίσης, και στη Νέα Δημοκρατία επικρατεί πυρετός εμφανών και μυστικών ενεργειών, από τα επιτελεία των υποψηφίων για το προεδρικό χρίσμα.

Το μέγα ζητούμενο για όλους (κομματικούς, οπαδούς των υποψηφίων, αλλά και ουδέτερους παρατηρητές) είναι η συμμετοχή των μελών στις κάλπες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι σαφές -πιστεύουν στα δύο επιτελεία, του Σαμαρά και της Μπακογιάννη- ότι ανάλογα με το πόσοι τελικά θα ψηφίσουν θα κριθεί επί της ουσίας και το τελικό αποτέλεσμα.

Επί του παρόντος, ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει (επιτελεία αλλά και δημοσκόποι) πόσα τελικά από τα δεκάδες χιλιάδες μέλη της Νέας Δημοκρατίας θα κάνουν… τον κόπο να μεταβούν σε μια από τις 1.540 «γαλάζιες» κάλπες για να ψηφίσουν τον ή την εκλεκτή τους.

Ως εκ τούτου, η συμμετοχή στην κάλπη αποτελεί την αστάθμητη μεταβλητή της εσωκομματικής αναμέτρησης. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα επιτελεία των δύο υποψηφίων ουδείς «τολμά να πει ότι υπάρχει ρεύμα» υπέρ του και -κυρίως- στο στρατόπεδο Μπακογιάννη ρίχνουν βολές κατά του Αντώνη Σαμαρά μιλώντας για οργανωμένες προσπάθειες εντυπωσιασμού μέσω των δημοσκοπήσεων .

Για να αντιληφτεί κανείς τη σύγχυση, αρκεί να σημειωθεί το πώς αντιμετωπίζουν οι “δυο” την πιθανότητα μεγάλης συμμετοχής στις κάλπες.

Η Ντόρα Μπακογιάννη θεωρεί ότι η αυξημένη συμμετοχή την βολεύει, καθώς δεν θα ψηφίσει μόνο ο  πυρήνας των κομματικών μελών, αλλά θα διευρυνθεί το εκλογικό σώμα και με «κεντροδεξιούς».

Ο Αντώνης Σαμαράς επιμένει πως μεγάλη κινητοποίηση σημαίνει μεγάλη συμμετοχή των ψηφοφόρων της ΝΔ και ταυτόχρονα αποδυναμώνονται πλήρως οι μηχανισμοί.

Πλήρης σύγχυση, τελικά, καθώς δεν είναι δυνατόν και οι δύο να βολεύονται από τη μεγάλη συμμετοχή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης