«Έφτασε η στιγμή να επανεξετάσουμε πολιτικές που δεν μας οδήγησαν στα προσδοκώμενα αποτελέσματα», υπογραμμίζει με συνέντευξή του στη Real News, ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοίδης.

Τονίζει πως πρέπει η κυβέρνηση να εκπληρώνει του όρους που προβλέπονται αλλά, προσθέτει, «από κει και πέρα δεν θα πρέπει να μπερδεύουμε τους ρόλους μας. Δεν είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε το Μνημόνιο ως Ευαγγέλιο. Είμαστε εδώ για να αλλάξουμε την Ελλάδα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαρακτηρίζει κυνικό τον Στρος Καν, λέγοντας ότι θα μπορούσε να υπηρετήσει τις πολιτικές του φιλοδοξίες «χωρίς να ακούγεται κυνικός για τους ηγέτες και τους λαούς άλλων χωρών». Διατηρεί σαφείς αποστάσεις από προτάσεις για συμμετοχή στην κυβέρνηση εξωκοινοβουλευτικών υπουργών, λέγοντας ότι « δεν πιστεύω σε διορισμένες κυβερνήσεις και σε εξ ορισμού σωτήρες». Τάσσεται κατά των οικουμενικών κυβερνήσεων, γιατί μια τέτοια κυβέρνηση «θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται θα έλυνε».

Εκτιμά ότι δεν θα υπάρξουν βουλευτές που θα καταψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τονίζει, σε ότι αφορά τις φιλοδοξίες στελεχών, ότι «οι προσωπικές στρατηγικές δεν είναι απλώς εκτός τόπου και χρόνου, είναι και επικίνδυνες». Για την ανάπτυξη υποστηρίζει πως στις αρχές του 2012 θα «έχουμε οριακά θετικούς δείκτες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης