«Το ΠΑΣΟΚ φταίει για την κρίση»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2010, 14:18
«Το ΠΑΣΟΚ φταίει για την κρίση»
"Η χθεσινή δήλωση του επικεφαλής των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης κ. Γιούνκερ, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ήξερε, εδώ και χρόνια, για το δημοσιονομικό πρόβλημα της Ελλάδας και ότι έπρεπε να ληφθούν μέτρα πριν από δύο, τρεις δεκαετίες, αλλά κανείς δεν μιλούσε, γιατί αυτό έβλαπτε τις εξαγωγές της Γαλλίας και της Γερμανίας, δικαιώνει πλήρως τις θέσεις που, εδώ και επτά μήνες, διατυπώνω", τόνισε ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Και εξήγησε:

Δηλαδή, πρώτον εάν θέλουμε να βρούμε ποιος φταίει για την οικονομία πρέπει να πάμε πίσω στο 1981. Αυτό που θέλει να αποφύγει το ΠΑΣΟΚ για ευνόητους λόγους και δεύτερον, η Ευρωπαϊκή Ένωση και κυρίως η Γερμανία και η Γαλλία έπρεπε να "βάλουν πλάτη" και όχι το ΔΝΤ.

Αυτή τη θέση υποστήριξα στη Σύνοδο του ΕΛΚ, αλλά δυστυχώς ήμουν μόνος, είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι "η κυβέρνηση, όχι μόνο ενίσχυσε την επιχειρηματολογία τους, διασύροντας τη Χώρα για κομματικούς λόγους, αλλά ουσιαστικά απεδέχθη άνευ όρων μια επιλογή που σήμερα στραγγαλίζει την Ελλάδα και τους Έλληνες. Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του".

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2010, 14:20