«Οι Έλληνες πολίτες, όπως και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο επικροτούν αλλά και στηρίζουν τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αλλαγή της εικόνας της χώρας και την έξοδό της από την κρίση». Αυτό δήλωσε ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Βασίλης Έξαρχος, κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Σώματος.

Ο κ. Έξαρχος τόνισε ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και οι βουλευτές του οφείλουν να μιλούν στον κόσμο για το σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση, το οποίο, όπως είπε, δεν περιορίζεται μόνο στα βήματα που απορρέουν από τις δανειακές μας υποχρεώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απαντώντας σε σχόλια που ακούγονται το τελευταίο διάστημα περί εξυπηρέτησης συμφερόντων εκ μέρους των βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ο κ. Έξαρχος σημείωσε ότι «ναι, οι βουλευτές υπηρετούν συμφέροντα, τα συμφέροντα των πολιτών».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι το καθολικό αίτημα των πολιτών είναι να αναθεμελιωθεί το πολιτικό σύστημα με διαφάνεια παντού και τερματισμό της ατιμωρησίας, για όλους, και πρόσθεσε ότι οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να μη μείνουν στα λόγια, αλλά να το κάνουν με πράξεις.

«Σε αυτή την κατεύθυνση οδεύει η κυβέρνηση, γιατί το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έτσι οφείλει να κυβερνά» τόνισε ο κ. Έξαρχος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, ανέφερε ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ βουλευτών και υπουργών, φέρνοντας ως παράδειγμα αυτής της συνεργασίας τις συνεδριάσεις των Κοινοβουλευτικών Τομέων Εργασίας του κόμματος, με διευρυμένη σύνθεση.

Στο ίδιο πλαίσιο, δήλωσε ότι θα υπάρξουν συσκέψεις μεταξύ των βουλευτών και των υπουργών για τα προβλήματα των νομών της χώρας, καθώς επίσης και ότι μετά την προσεχή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. οι βουλευτές θα συμμετέχουν ενεργά στις προετοιμασίες για τη συνδιάσκεψη του κόμματος.

Ακόμη, ο κ. Έξαρχος ζήτησε να υπάρχουν «ανοιχτές πόρτες» στα υπουργεία και τις δημόσιες υπηρεσίες, τόσο για τους βουλευτές όσο και για τους πολίτες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης