«Το Ποτάμι είναι ο κρίσιμος παράγων ώστε η χώρα να μη μετακυλήσει στη Δεξιά»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019, 12:58
«Το Ποτάμι είναι ο κρίσιμος παράγων ώστε η χώρα να μη μετακυλήσει στη Δεξιά»

«Η ακροδεξιά και ο λαϊκισμός μεγαλώνουν διότι αποτυγχάνουν τα παραδοσιακά μοντέλα πολιτικής» επεσήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», υπογραμμίζοντας πως η πόλωση Δεξιάς - Αριστεράς δεν είναι πλέον σημαντική σε καμία χώρα που προοδεύει.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ξεκαθάρισε πως το πολιτικό σκηνικό μετά τις εθνικές εκλογές δεν μπορεί να περιέχει μέσα χάος και για τον λόγο αυτόν «θα συζητήσουμε με τον νικητή των εκλογών την επόμενη μέρα με στόχο την εξεύρεση μιας φιλελεύθερης, προοδευτικής λύσης». Υπογράμμισε, δε, ότι η «τρεμάμενη οικονομία δεν αφήνει περιθώρια για τρίμηνες παύσεις και νέες εκλογές».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την επίσημη ανακοίνωση του κόμματος Μακρόν La Rem, το οποίο κάλεσε τους Γάλλους που ζουν στην Ελλάδα να στηρίξουν Ποτάμι, όπως και τους Έλληνες που ζουν στη Γαλλία. Ταυτόχρονα εξήρε το ευρωψηφοδέλτιο του Κινήματος που αποτελείται από ανθρώπους της «πρώτης γραμμής», αποδεικνύοντας ότι το Ποτάμι έχει πολύ βάθος και πολλούς ανθρώπους έτοιμους να το υπερασπιστούν.

Ερωτηθείς για το αν κρατάει ίσες αποστάσεις, αποσαφήνισε πως αυτήν τη στιγμή αντιπολιτεύεται το κόμμα που κυβερνά, το οποίο μετά τον χωρισμό με τον κ. Καμμένο «έβγαλε εκ νέου τις κόκκινες σημαίες από το ντουλάπι». Παράλληλα, επεσήμανε πως «η προεκλογική συμπεριφορά του κ. Τσίπρα με το καλάθι με τα δώρα και τα μαγικά ραβδάκια είναι ό,τι πιο παλιό». Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως ο κόσμος που επιτίθεται στο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει με χαρά τους παλιούς υπουργούς. «Το Ποτάμι πρέπει να είναι ο κρίσιμος παράγων ώστε η χώρα μετά τις εθνικές εκλογές να γείρει στο κέντρο και να μη μετακυλήσει στη Δεξιά» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στο τέλος, απευθυνόμενος στους πολίτες, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε: «Η χώρα έχει μπροστά της δύο μεγάλα προβλήματα: Πρώτον, τα εθνικά θέματα και, δεύτερον, ότι πρέπει να φτιάξει ένα καινούργιο κράτος. Η οικονομία δεν θα πάει μπροστά, εάν δεν φτιάξουμε ένα καινούργιο Δημόσιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διορίσει τα δικά του παιδιά. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ περιμένουν στη γωνία για να κάνουν το ίδιο. Το Ποτάμι είναι το μόνο κόμμα που εδώ και τέσσερα χρόνια εγγυάται ένα καινούργιο Δημόσιο, όχι γραφειοκρατικό, όχι των κομμάτων, αλλά των πολιτών. Άρα, νομίζω, το Ποτάμι πρέπει να είναι χρήσιμο και δυνατό στην επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο, στην επόμενη ευρωκοινοβουλευτική περίοδο, για να βάλει αυτόν τον σύγχρονο ευρωπαϊκό αέρα και στο ελληνικό Δημόσιο, σημαίνοντας και την άνοδο της οικονομίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019, 12:58