«Ανάπτυξη χθες», ζήτησε, μιλώντας στο ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρέας Μακρυπίδης, προσθέτοντας ότι έπρεπε να είχε δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη εδώ και καιρό.

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Μαγκούφης επανέφερε την πάγια πρότασή του για τη δημιουργία «σταθερής κυβερνητικής δομής», με υπουργεία που δεν θα αλλάζουν και προς τούτο είπε ότι πρέπει ο πρωθυπουργός να αναλάβει άμεση πρωτοβουλία, μαζί με τους ηγέτες των άλλων κομμάτων. Επίσης τάχθηκε κατά της κατάργησης υπηρεσιών όπως το ΙΓΜΕ και το ΕΘΙΑΓΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Μαγκούφης χαρακτήρισε αδιανόητο το γεγονός ότι οι τιμές των καταναλωτικών αγαθών στην Ελλάδα είναι διπλάσιες από της Γερμανίας και τόνισε ότι κανένα προϊόν δεν μπορεί να έχει τιμή, που υπερβαίνει τον μέσο όρο της τιμής της «Ευρώπης των 27». Αυτή η πρόταση, είπε, γίνεται για να χτυπηθούν τα καρτέλ και να μην διαιωνισθεί το φαινόμενο των προστίμων από την ΕΕ σε εταιρείες, όπως η Unilever, Procter & Gamble και Johnson & Johnson κι εμείς να μην κάνουμε τίποτα.

«Μνημόνιο για δήμους», ήταν η επόμενη πρόταση του κ. Μαγκούφη, δηλαδή οι δήμοι, που έχουν χρέη και μεγάλη περιουσία, να μπουν σε διαδικασία πώλησης, ενώ σε ό,τι αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης πρότεινε επιδόματα με κλιματικά και εισοδηματικά κριτήρια.

Η Τόνια Αντωνίου φέρεται να σημείωσε ότι ο Γ. Παπακωνσταντίνου ήταν ειλικρινής και εξήγησε γιατί το «Μνημόνιο 2» θα αποτύχει, όπως το «Μνημόνιο 1». Και πρόσθεσε ότι «το πρόβλημά μας, η χρεοκοπία, έπρεπε να είναι το όπλο μας». Κατέληξε δε, λέγοντας ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει, χρειάζεται πολιτική νομιμοποίηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τόνοι ανέβηκαν στη συνεδρίαση του ΚΤΕ, όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης φέρεται να είπε, μεταξύ άλλων: «Να θυμάστε ότι κάποτε αυτοί που κορόιδεψαν τον λαό πήγαν στο Γουδή. Εάν ξεπουλήσετε βιομηχανίες της Θράκης και κτήματα της Θράκης να το σκεφτείτε καλά».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης