Σειρά επαφών με ανώτατους αξιωματούχους-πλην του Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Άστον Κάρτερ- θα έχει ο Έλληνας ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στην Ουάσινγκτον, όπου αφίχθη χθες, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, συνοδευόμενος από στενούς συνεργάτες του.

Αίσθηση πάντως έχει προκαλέσει το γεγονός ότι η συνάντηση που φαινόταν να έχει προγραμματιστεί με τον Αμερικανό ομόλογό του για την Πέμπτη, τελικά, όπως διαφαίνεται δεν θα πραγματοποιηθεί καθώς ο κ. Κάρτερ, επικαλέστηκε έκτακτο κώλυμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως έγινε γνωστό, η αμερικανική πλευρά είχε ενημερώσει την πρεσβεία μας για την ακύρωση της συνάντησης των δύο αξιωματούχων, λόγω του βεβαρημένου προγράμματος του κ. Κάρτερ. Φήμες κάνουν λόγο για δυσαρέσκεια εκ μέρους των ΗΠΑ τόσο για την υπόθεση αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού, όσο και για τις ελληνορωσικές επαφές.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης στενός συνεργάτης του κ. Καμμένου, ο οποίος τον συνοδεύει στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, άφηνε όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά, όσον αφορά στις επαφές του υπουργού στην Ουάσινγκτον.

Τελικά, στο επίσημο πρόγραμμα του κ. Καμμένου, αναφέρεται ότι ο Έλληνας υπουργός θα συναντηθεί με την υφυπουργό Άμυνας Κριστίν Γουόρμουθ και την υφυπουργό Εξωτερικών για θέματα Ευρώπης, Βικτόρια Νούλαντ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του κ. Καμμένου:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

το Πεντάγωνο, λόγω έκτακτου κωλύματος του Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Άστον Κάρτερ θα συναντηθεί με την Υφυπουργό Άμυνας Christine Wormuth.

Θα παρακαθίσει σε γεύμα στο Κογκρέσο με μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής των Αντιπροσώπων Mac Thornberry.

Θα συναντηθεί με τον Γερουσιαστή Jack Reed επικεφαλής των Δημοκρατικών στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας.

Θα συναντηθεί με τον Βουλευτή Frank Pallone επικεφαλής των Δημοκρατικών της Επιτροπής Ενέργειας και Εμπορίου της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Θα παρακαθίσει σε δείπνο εργασίας που του παραθέτει η δεξαμενή σκέψης «Atlantic Council».

Θα συναντηθεί με την Υφυπουργό Εξωτερικών για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας Βικτώρια Νούλαντ.

Θα συναντηθεί με στελέχη του Ινστιτούτου Hudson.

Θα επισκεφθεί εγκαταστάσεις βιομηχανιών με τις οποίες συνεργάζεται η Ελλάδα.

Συναντήθηκε με εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων ενώ θα συναντηθεί και με εκπροσώπους Αμερικανοεβραικών οργανώσεων.

Διαβάστε επίσης:

Τι συμβαίνει με την επίσκεψη Καμμένου στις ΗΠΑ;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης