Το SMS του Μαξίμου για τις πυρκαγιές

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 12 Αυγούστου 2018, 13:20
 Το SMS του Μαξίμου για τις πυρκαγιές
Δέκα ημέρες μετά τις πυρκαγιές στον Νέο Βουτζά και στο Μάτι και μόλις δύο ημέρες πριν την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Τόσκα, ένα non paper που διακινήθηκε μέσω SMS από το Μαξίμου προς υπουργούς, βουλευτές και στελέχη του κόμματος δίνει γραμμή για το τι θα λένε όταν εκτίθενται στα ΜΜΕ σε αυτή την κατάσταση έκτακτης ανάγκης.Οι οδηγίες, που αποκαλύπτει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» μοιράστηκαν την 1η Αυγούστου όταν ήδη το Μαξίμου είχε αποφασίσει να αναστείλει, με εσωτερικές ειδοποιήσεις, την απαγόρευση στα στελέχη του να εμφανίζονται σε συζητήσεις στην τηλεόραση και τα ραδιόφωνα.

Οι ντιρεκτίβες του Μαξίμου μέσω SMS

•Σε αντίθεση με την κατάσταση που παρουσιάζεται στα ΜΜΕ, η κατάσταση στο Μάτι εξομαλύνεται και το γενικότερο κλίμα βελτιώνεται.

•Ολοι οι αρμόδιοι υπουργοί είναι αφοσιωμένοι στην προσπάθεια αποκατάστασης της πληγείσας περιοχής και στήριξης των πληγέντων, ώστε η διαδικασία να προχωρήσει χωρίς προβλήματα.

•Η βασική αιτία της καταστροφής στο Μάτι είναι τα αυθαίρετα. Γι’ αυτό και η «επιχείρηση μπουλντόζα» πρέπει να στηριχθεί από όλους.

•Η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον πρωθυπουργό ισοδυναμεί με συγγνώμη.

•Σε ό,τι αφορά τον ανασχηματισμό, να λέτε ότι ο κ. Τσίπρας δεν τον έχει αποκλείσει και ότι τις επόμενες μέρες αναμένονται παραιτήσεις αρμοδίων.

•Ολοι είναι απέναντί μας. Η Ν.Δ., το Κίνημα Αλλαγής, η Ενωση Κεντρώων. Μόνο ο Σταύρος μάς στηρίζει.

•Οι εκλογές δεν έχουν χαθεί και μπορούν να κερδηθούν. Στις εκλογές θα συγκρουστούν δύο διαφορετικοί κόσμοι.

•Το Μακεδονικό δεν επηρεάζει την κυβέρνηση και τη λειτουργία της.

•Αν σας λένε αυτά που λέει ο Αδωνις, να λέτε ότι ο Αδωνις θα κάτσει στο σκαμνί.

•Θα πάρουμε την αναβολή της μείωσης στις συντάξεις.

Διάψευση από Μαξίμου

Ωστόσο από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού το γεγονός διαψεύστηκε και το SMS χαρακτηρίστηκε ως «πλαστό»:

«Ένα πλαστό, κακότεχνο και βλακώδες SMS, που αποδίδεται στο Μέγαρο Μαξίμου, φιλοξενεί σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος. Έσπευσε μάλιστα να το αναπαράγει, σαν έτοιμος από καιρό, ο Άδωνις Γεωργιάδης, κάνοντας λόγο για «αποβράσματα» του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πλαστογραφία, ο διχαστικός λόγος και η προβοκάτσια, έχουν γίνει προφανώς απαραίτητα εργαλεία της ακροδεξιάς προπαγάνδας κατά της κυβέρνησης.

Εκείνο που ξεχνούν, και θα τους το θυμίσει για άλλη μια φορά ο ελληνικός λαός, όταν έρθει η ώρα της κάλπης, είναι ότι τέτοια άθλια μέσα, το μόνο που αποκαλύπτουν είναι η αθλιότητα όσων τα χρησιμοποιούν».


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 14 Αυγούστου 2018, 00:05