Την ώρα που με τον πλέον επίσημο τρόπο  διαβεβαίωναν τους Έλληνες πολίτες ότι «λεφτά υπάρχουν», αυτοί σχεδίαζαν την προσφυγή της χώρας μας στη μέγγενη του ΔΝΤ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ώρα που έχυνε κροκοδείλια δάκρυα για το δράμα του ελληνικού λαού που βυθίζεται στην εξαθλίωση, χάριζε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στους διεθνείς τοκογλύφους.

Και η μύτη του Πινόκιο όλο και μεγάλωνε.

Και την ώρα που όλοι οι εμπλεκόμενοι στην χρηματοδότηση της χώρας, στην ημεδαπή και αλλοδαποί, παραδέχονται την αναποτελεσματικότητα του μνημονίου, αυτοί ετοιμάζουν και δεύτερο μνημόνιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Veto και η zougla.gr σας είχαν ειδοποιήσει για τους «Πινόκιο». Για του λόγου το αληθές διαβάστε παρακάτω.

Ο Πινόκιο, η «Διαύγεια» και ο καφές

του Σπύρου Κομίνη

Ο Πινόκιο όπου σταθεί και όπου βρεθεί, διαφημίζει το Διαδίκτυο και προϊόντα που σχετίζονται μ΄αυτό. Προπαγανδίζει τη ρατσιστική ιδέα της …ηλεκτρονικής διαβούλευσης. Και αποφάσισε να δημοσιεύσει στο διαδίκτυο που ελέγχεται από πολυεθνικές εταιρίες και μυστικές υπηρεσίες, τα εθνικά μας μυστικά. Ό,τι απ΄ αυτά υπάρχει ακόμη. Δεν τον ενδιαφέρει ότι οι περισσότεροι Έλληνες δεν έχουν τα λεφτά και τη γνώση να χειριστούν την νέα τεχνολογία.

Τώρα που το τρομερό σοσιαλιστικό σχέδιο made in USA είναι σε εξέλιξη, ο Πινόκιο τρέχει δεξιά κι΄ αριστερά να μαζέψει επενδύσεις, αφού καλά – καλά έκανε τη χώρα φτηνότερη. Κυριολεκτικά της δεκάρας. Ρεζίλι των σκυλιών. Ενώ είμαστε πλούσια χώρα. Απλώς οι «ξύπνιοι» Έλληνες και οι «ξύπνιες» πολυεθνικές εταιρίες, κλέβουνε το «χαζό» μας κράτος. Ο Πινόκιο κατέβασε την αξία των σπιτιών μας, των οικοπέδων μας, των αυτοκινήτων μας, της κρατικής μας περιουσίας και του ευρώ που είναι το νόμισμά μας.

Ξέσκισε τη χώρα. Κατάφερε να διώξει δισεκατομμύρια σε ξένες τράπεζες, διαρρέοντας ότι θα φορολογηθούν οι καταθέσεις, χάρισε δισεκατομμύρια στους στοιχηματίζοντες υπέρ της χρεοκοπίας μας. Με την άνοδο των spreads που προκάλεσαν οι γνωστές ηλίθιες δηλώσεις, μόνο από τόκους, χάσαμε 13 δις. Κανονικά θα κυβερνούσε ακόμα ο ανίκανος Καραμανλής, αλλά πήγαμε σε εκλογές δήθεν για τη διαφθορά και για να σωθούν οι φτωχοί από τους κλέφτες της Δεξιάς.

Ο Πινόκιο, όταν σου έλεγε να τον ψηφίσεις γιατί έχει σχέδιο και θα φάνε καλά οι φτωχοί, ήξερε ότι θα μας ξεσκίσει. Όταν έλεγε εδώ ότι δεν υπάρχει καμιά κρίση και φταίει ο ανίκανος Καραμανλής, όταν έλεγε την ελληνική κυβέρνηση «κυβέρνηση Σικελών» και η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου, τον ίδιο εκείνο καιρό, πήγαινε στο εξωτερικό και έλεγε ότι υπάρχει μια σοβαρή παγκόσμια κρίση την οποία θα ξεπεράσει ο πλανήτης με την βοήθεια ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ και με την πράσινη ανάπτυξη. Την είχε δει και πλανητάρχης, ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Εδώ όμως μας έλεγε ότι το πρόβλημα είναι η διαφθορά μας. Ποιός; Ο αρχηγός καταχρεωμένου στις τράπεζες κόμματος, με το συνεχές σπρώξιμο από τα ΜΜΕ και τα μπλογκς και με δεκανίκι τον Καρα-telecity που του φτιάξανε οι καναλάρχες. Φίλος του Σόρος ο Πινόκιο. Μα και το να μιλάς μόνο με τον Σόρος, είναι διαφθορά.

Πριν ακόμη σκάσει η Λήμαν, οι Γερμανοί το βλέπανε. Καλά δεν χρειαζότανε και πολλή εξυπνάδα, εδώ εγώ το είδα. Δυο νούμερα θα σου πω για να καταλάβεις: Το 2009 το ακαθάριστο προϊόν ολόκληρου του πλανήτη ήταν 57.937.460εκατομμύρια δολάρια. Δηλαδή σχεδόν 60 τρις. Ξέρεις πόσα παίζονται εκτός νόμου στους τζόγους που μας κάψανε; Ξέρεις πόσα λεφτά πηγαινοφέρνει η χούντα των τοκογλύφων; 615 τρις μεγάλε. Ο πλανήτης έχει φουντάρει. Πνίγηκε στο πέτσινο δολάριο. Kάθονται επάνω σ΄ αυτό το χρήμα 100 «μάγοι της αγοράς» και όλοι οι άλλοι κοιμούνται με χάπια, ή απλώς πεθαίνουν από την πείνα. Και τυπώνεται καινούργιο χρήμα, που κι΄ αυτό θα απαξιωθεί μαζί με όλα τα αγαθά και κυρίως μαζί με την εργασία. Θα είναι τέτοια η ανεργία, που η εργασία δε θα στοιχίζει τίποτα.

Πριν σκάσει η Λήμαν, η Μέρκελ έλεγε στον Μπους και στον Μπλαιρ και στους άλλους, να συμμαζέψουν αυτό το τζόγο. Να βάλουν κάποια τάξη σ΄ αυτό το όργιο. Ο Μπους την έγραφε κανονικά. «Ξέρουν οι αγορές. Αυτές τα λύνουν όλα», έλεγε. Κανονικά όταν έσκασε η Λήμαν, έσκασε η Αμερική. Όλος ο πλανήτης θα πήγαινε βέβαια φούντο, αλλά Κίνα, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ρωσία, Ινδία, Βραζιλία, Ιαπωνία, Σκανδιναβία, Αυστραλία, θα ήταν σε πολύ ισχυρότερη θέση και το ευρώ θα γινόταν παγκόσμιο αποθετικό νόμισμα. Όταν έσκασε η Λήμαν, είχαν πει ότι θα χρειαστούν 6 χρόνια για να ξεδιαλύνουν τί αξίζει τί και ποιος χρωστάει σε ποιον. Έξη χρόνια για να ξεδιαλύνουν τί είναι σάπιο και τί έχει αξία. Άρα θα πήγαιναν στο διάολο τα χρηματιστήρια και στον ουρανό τα ασφάλιστρα ομολόγων εταιριών, κάποιοι τοκογλύφοι και η χούντα τους θα πήγαιναν φυλακή και δεν θα γινόταν αυτό που γίνεται σήμερα και όχι έτσι. Θα είχαν τιμωρηθεί οι απατεώνες και εκείνοι που παίξανε λάθος. Τώρα τιμωρούμαστε όλοι.

Η Αμερική είχε στα χέρια της μια βόμβα έτοιμη να σκάσει, την πέταξε στον Πινόκιο κι΄ εκείνος την πέταξε στο κέντρο της Ευρώπης. Αυτό ήταν σχεδιασμένο. Και το σύνθημα για να σκάσει η βόμβα, ήταν 3 λέξεις: Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Σημείωση: Τα τοξικά της Λήμαν ήταν 57 δις. δολάρια και μόνο η Ελλάδα χρωστάει σήμερα 310δισ. ευρώ. Κατανοητό; Το ξαναλέω: Μόνο στο πρώτο εξάμηνο κυβέρνησης Πινόκιο, χάσαμε 13 δισ από την αύξηση των τόκων που πρέπει να πληρώσουμε.

Αν δεν είχαμε πάει στις εκλογές με τον εκβιασμό του Πινόκιο και του ΔΝΤ, ο Καραμανλής θα κυβερνούσε ακόμα. Δε θα είχε ξεβρακωθεί η Ελλάδα. Θα την πέφτανε στην Πορτογαλία, την Ιρλανδία, την Ισπανία και τη Βρετανία. Εμείς θα πηγαίναμε τώρα για υποβάθμιση εκεί που είναι σήμερα οι Ισπανοί. Άκουσες άλλη χώρα να λέει»είμαστε στα πρόθυρα χρεοκοπίας»;

Πώς διορίστηκε πρωθυπουργός τη χώρας ο θαυμαστής του Σόρος; Με ένα μεγαλοφυές κόλπο, εφάμιλλο των γελοιογραφιών του Μωάμεθ: Έναν καφέ που εκτοξεύτηκε την κατάλληλη στιγμή, στο κατάλληλο μέρος! Και σε ποιό κανάλι έδινε δυο ώρες συνέντευξη εκείνος που πέταξε τον καφέ; Ε ναι βέβαια στο «Τηλεάστυ» που πριν ανακαλύψει ότι είναι Έλληνας, ο Καρατζαφεύγα το είχε ονομάσει «Telecity»…

Υ.Γ. Όταν οι τηλεοπτικοί αστέρες μιλάνε με τον χτυπημένο από τον καφέ συνταγματολόγο υπουργό Άμυνας, η πρώτη ερώτηση πρέπει να είναι: Χρειαζόταν 180 ψήφους βουλευτών για να περάσει το μνημόνιο ή Όχι; Και γιατί όχι;

Ο Πινόκιο, ο Σόρος και το Μνημόνιο

του Σπύρου Κομίνη

G.Soros: Η Γερμανία πρέπει να σκεφτεί το αδιανόητο (Παρασκευή, 25 Ιούνιος 2010)

«Ήταν μόνο το 2009, καθώς οι χρηματοπιστωτικές αγορές άρχισαν να ανησυχούν για τη συσσώρευση του δημόσιου χρέους, που άρχισαν να εμφανίζονται διαφορές στα επιτόκια. Η Ελλάδα έγινε το κέντρο της προσοχής το φθινόπωρο του 2009, όταν η νέα κυβέρνηση αποκάλυψε ότι οι προκάτοχοί της είχαν πει ψέματα για το μέγεθος του δημόσιου ελλείμματος του έτους 2009».

Εδώ ο γίγαντας της Παγκοσμιοποίησης που είναι Αμερικανοποίηση, καρφώνει τον Πινόκιο. Σου εξηγεί με απλά λόγια, ως απλός αρθρογράφος …συνάδελφός μου, που όμως έχει στην τσέπη του κάτι πυραύλους που καίνε όλους τους αρθρογράφους του κόσμου μαζί με τους αναγνώστες τους σε ένα λεπτό, ότι ο Πινόκιο έκαψε τη χώρα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ενώ οι «αγορές» ανησυχούσαν για το χάλι της αμερικανικής φούσκας και οι αμερικανικές τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρίες, βιομηχανίες κλπ, τρέχανε και δεν φτάνανε, ο Πινόκιο, έβγαλε τη σφυρίχτρα και σφύριξε. Ήταν το σύνθημα για να αρχίσει η συμμορία των τοκογλύφων να καίει τη Ευρωπαϊκή Ένωση με πρόφαση την ελληνική διαφθορά. Γιατί μισεί τους Έλληνες τόσο πολύ ο Πινόκιο; Γιατί ξέρει πολύ καλά τί αισθάνονται οι Έλληνες γι΄ αυτόν.

 Ενώ οι «αγορές», μας λέει ο «μίστερ Διαφθορά», κοιμόντουσαν τον ύπνο του δικαίου (επενδυτή),ξαφνικά μέσα στη νύχτα ακούστηκαν οι στριγγλιές του Πινόκιο. Τί έκανε ακριβώς ο διαδικτυομανής διαφημιστής υπηρεσιών και εμπορευμάτων τύπου μπλάκμπερι, Πινόκιο; Άνοιξε την κερκόπορτα της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να μπει μέσα ο δολοφόνος με το πριόνι που λέγεται ΔΝΤ.

Εδώ πρέπει να σου διευκρινίσω μερικά απλά πράγματα: Οι «αγορές», θεωρητικά, είναι εσύ και γώ, ενώ στην πράξη είναι αυτοί. Δηλαδή είτε νέος άνεργος είσαι και θες δάνειο με υποθήκη το σπιτάκι της γιαγιάς σου για να ανοίξεις ινστιτούτο μασάζ σκύλων, είτε σκυλίσιου λάιφ στάϊλ συνταξιούχος με 5.674 ευρώ στην τράπεζα, οικονομίες μιας ζωής, σε σημαδεύουν από μακριά οι πύραυλοι του Σόρος του φίλου του Πινόκιο κι ας μην το νοιώθεις. Βαθιά μέσα στο υποσυνείδητό σου, έχουν φυτευτεί εκείνες οι νύχτες της Βαγδάτης, όταν καιγόταν ο αραβικός εθνικισμός μαζί με ζωντανούς ανθρώπους και συ παράγγελνες πίτσες. Οι «αγορές» κατάστρεφαν ένα δημιούργημά τους, για να παραγάγουν μια «δημοκρατία». Του Σόρος. Της JP Morgan. Της Goldman Sachs. Δημιουργική καταστροφή.
Επίσης «αγορές» είναι τα ταμεία με το χρήμα του λαού, που ήταν χωρισμένος σε συντεχνίες, σχήμα του παρελθόντος. Τώρα ο λαός πολτοποιείται, για να πάρει άλλο σχήμα πιο …δημοκρατικό, πιο …υγιεινό, πιο …οικολογικό. «Ευγενή» ταμεία των ευνοουμένων του συστήματος, όπως το δικό μας των δημοσιογράφων και φτωχά ταμεία εργατών, αγροτών και άλλων …άχρηστων κατηγοριών του πληθυσμού, όπως ΙΚΑ κλπ, καταληστευμένα από το κράτος και την …επιχειρηματικότητα που χρεοκόπησε τη χώρα, συμπιέζονται σε τρία ταμεία, δίκαια και δημοκρατικά. Άνδρες και γυναίκες, έννοιες που εκ των πραγμάτων ανήκουν στο παρελθόν, εξομοιώνονται. Μισθοί και συντάξεις προς τα κάτω, χρόνος εργασίας προς τα πάνω. Μέχρι το θάνατο για πολλούς. Πρακτικό αποτέλεσμα: Τα κέρδη του Σόρος και της συμμορίας του που καταστρέφει μεθοδικά τον πλανήτη, μεγαλώνουν. Τα σχετικά νούμερα έχουν δημοσιευθεί.

«Αγορές» λοιπόν είναι θεωρητικά όποιος έχει λεφτά. Πρακτικά, είναι ένα ταχυπιεστήριο που λέγεται Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ και είναι ιδιοκτησία της χούντας των τοκογλύφων και τρείς εταιρίες αξιολόγησης, όλες αμερικάνικες, που λένε σε όλο τον κόσμο τί αξίζει τι. Πόσο αξίζει μια χώρα, μια εταιρία, μια τράπεζα κλπ. Αξιολογούν, οι αλήτες, οι απατεώνες. ΄Ολα πια έχουν αποδειχθεί, έχουν βγει στο φως, αλλά όλα τα κόμματα κοιμούνται ύπνο βαθύ. Οι «Αμερικανοί» της πολιτικής μας ζωής, μας λένε για τη Ζίμενς. Επίσης μας πετάνε στα μούτρα συνεχώς απάτες που έκαναν Έλληνες. Αλλά το σκηνικό είναι τόσο γελοίο, που κι ένας βλάκας καταλαβαίνει τί ρόλο παίζει ο Πινόκιο. Και μαζί με τον Πινόκιο, όλη η ορχήστρα, κρατάει στο απυρόβλητο, τη συμμορία που ελέγχει τη ροή του χρήματος, που καίει χώρες, που τα έκανε σκατά και τώρα ομολογεί ότι δεν ξέρει τί να κάνει για ξαναφέρει την κατάσταση σε κάποια ισορροπία.

Οι υπέροχες διαδικτυακές κοινότητες που καλούν τον κόσμο να φυτεύει δεντράκια που θα κάψουν οι επόμενοι εμπρηστές, οι οικολόγεροι και οι οικολόγριες που δεν βλέπουν ούτε μέχρι την Άνδρο που έχει φτάσει η Τουρκία, οι κομμουνιστές που δίνουν μάχη για το αν θα υπάρχουν ή όχι κουπόνια, όλοι αυτοί δεν τολμάνε να θυμίσουν στον Πινόκιο ότι είχε ψελλίσει κάτι για προσφυγή στη Δικαιοσύνη εναντίον της Goldman Sachs. Αυτή η εικόνα μιλάει μόνη της. Και σου θυμίζω ότι όταν ο Ομπάμα έβαλε την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς να πάει στα δικαστήρια τους απατεώνες, οι μετοχές τους ανέβηκαν! Οι «αγορές» «ψήφισαν» και με τα δυο χέρια απατεώνες, διότι ήξεραν ότι ο Ομπάμα δεν είναι τίποτε διαφορετικό από…έναν Καραμανλή, θα φύγει κι΄αυτός, μόνο …σύντομα ειδύλλια λαών επιτρέπονται με «ηγέτες».

Τί έκανε ο Ομπάμα; Έβαλε στο ανώτατο δικαστήριο μια πρώην υπάλληλο της Γκόλντμαν Ζακς! Ο πρόεδρος και οι απατεώνες, τα βρήκαν στα παρακήνια. Το μεγάλο θέμα για τα αμερικάνικα ΜΜΕ ήταν αν είναι ή όχι, λεσβία.

Σημείωση: Πολύ ωραία η συνέντευξη του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην κρατική τηλεόραση. Με μεγάλη κατανόηση προς τους συναδέλφους που την πήραν, θέλω και γω να προσθέσω μια ερώτηση:
Κύριε, ξέρετε που βρίσκονται τα σύνορα της Ελλάδος; Τα Ίμια είναι μέσα ή έξω από αυτά;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης