Μεγάλο βάρος έχει αναλάβει από χθες το απόγευμα ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος καλείται να κριθεί από την απόδοσή του.

Η απόφαση του νέου πρωθυπουργού να συνενωθούν το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων προκάλεσε έκπληξη, αλλά ο νέος υπουργός γνώριζε εκ των προτέρων ότι σχεδιάζεται αυτή η αλλαγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, γνωρίζει καλά ότι απαιτείται πλέον ένα διαφορετικό πλάνο διαχείρισης του νέου υπουργείου, που καλείται ουσιαστικά να σπρώξει τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης. Όσον αφορά στο μέγεθος του νέου υπουργείου, αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι καλύπτει το έργο των παλαιών Υπουργείων Βιομηχανίας, Μεταφορών, Δημοσίων Έργων και Εμπορίου.

Το who is who του Κ. Χατζηδάκη

Με καταγωγή από το Ρέθυμνο, ο Κωστής Χατζηδάκης ήταν ένα ακόμη από τα στελέχη που προωθήθηκαν στο γαλάζιο στερέωμα με αφετηρία τα χρόνια της περιόδου Μητσοτάκη και το τιμόνι της ΟΝΝΕΔ. Στις Βρυξέλλες έχει από χρόνια ανοικτούς διαύλους, καθώς υπήρξε ευρωβουλευτής από το 1994 έως το 2007, οπότε μεταπήδησε μέσω της Β’ Αθήνας στην εθνική Βουλή. Ευρωπαϊστής, μετριοπαθής, κεντρικό στέλεχος της φιλελεύθερης πτέρυγας της ΝΔ, στήριξε ενεργά την Ντόρα Μπακογιάννη στη μάχη για τη διαδοχή Καραμανλή, αλλά δεν την ακολούθησε εκτός ΝΔ. Έπειτα από μια περίοδο αμηχανίας βρήκε κοινό βηματισμό με τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος είναι προφανές ότι επενδύει πολλά στον δικό του ρόλο στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης