Τι άραγε επιζητεί ο Γερμανός τραπεζίτης ερχόμενος προεκλογικά στην ελληνική πρωτεύουσα; Η επίσκεψη του μέλους του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Γιόργκ Άσμουσεν στην Αθήνα επανατοποθετεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος το ελληνικό χρέος, ιδιαίτερα όταν η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται εν μέσω της γερμανικής προεκλογικής εκστρατείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώην δεξί χέρι του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και σύμβουλος της Άνγκελας Μέρκελ θα έχει την Τετάρτη συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα (σ.σ.: στις 15.00 θα γίνει η συνάντηση), ενώ ζήτησε να συναντηθεί και με τον πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας Γιώργο Ζανιά, προκειμένου να πληροφορηθεί από πρώτο χέρι τα προβλήματα της ρευστότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Ο κ. Άσμουσμεν, κληθείς προσφάτως να σχολιάσει το κούρεμα του ελληνικού χρέους, χαρακτήρισε τη συζήτηση αυτή αποπροσανατολιστική και τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να ασχοληθεί με τις μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες.

Η επίσκεψή του κρίνεται σημαντική και ιδιαίτερης σημασίας καθώς θα πραγματοποιηθεί λίγες ημέρες πριν από την έλευση της τρόικας, η οποία επιστρέφει προκειμένου να κάνει έλεγχο για την πορεία των προαπαιτούμενων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης