Τολμήστε! - Έκκληση ανθρώπων του πνεύματος προς τις πολιτικές δυνάμεις

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011, 09:21
Τολμήστε! - Έκκληση ανθρώπων του πνεύματος προς τις πολιτικές δυνάμεις
Με διακήρυξή τους, 32 άνθρωποι των γραμμάτων, των τεχνών και της ακαδημαϊκής-επιστημονικής κοινότητας εκφράζουν την αγωνία τους για τη δραματική κατάσταση του τόπου και τη διαφωνία τους στις φωνές του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας που κυριαρχούν στον δημόσιο λόγο.

Απευθύνουν έκκληση προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να παραμερίσουν τις ιδιοτέλειες και τους υπολογισμούς και να αναλάβουν στο ακέραιο τις ευθύνες τους.

Με κείμενο που φέρει τον τίτλο «Τολμήστε», οι 32 συνυπογράφοντες επισημαίνουν - μεταξύ άλλων - ότι «όσοι αγνοούν προκλητικά τα σημεία των καιρών και επιμένουν να επενδύουν στην κατάρρευση, με οδηγό το προσωπικό και κομματικό συμφέρον, θα χρεωθούν στο ακέραιο την καταστροφή της χώρας».

«Ο τόπος χρειάζεται μία ηγεσία ευθύνης και εθνικής ανασυγκρότησης, που, σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, θα κάνει τα απαραίτητα για τη σωτηρία» υπογραμμίζουν και εκτιμούν ότι «η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο και μόνο συντονισμένες ενέργειες, βασισμένες σε ένα νέο πνεύμα ομοψυχίας, μπορούν να αποτρέψουν πλέον την καταστροφή».

Μεταξύ εκείνων που συνυπογράφουν το κείμενο είναι η Κική Δημουλά, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Μένης Κουμανταρέας, ο Πέτρος Μάρκαρης, ο Τάσος Μπουλμέτης, ο Γιώργος Σκαμπαρδώνης, ο Αλέκος Φασιανός και ο Απόστολος Δοξιάδης.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της διακήρυξης

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011, 09:21