Την άποψή του ότι τα νούμερα για τη δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι καλά φέρεται να εξέφρασε ο Πολ Τόμσεν, κρούοντας εκ νέου το καμπανάκι κινδύνου για τη συνέχεια της διαπραγμάτευσης.

Κατά την ενημέρωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος είπε πως η ελληνική κυβέρνηση δεν δίνει πρόσβαση σε λεπτομερή στοιχεία, γι’ αυτό και ο ίδιος δεν μπορεί να μιλήσει με συγκεκριμένα νούμερα, αλλά αναφέρεται μόνο στη γενική εικόνα, η οποία και δεν είναι καλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αξιωματούχος του ΔΝΤ δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει το ύψος της ανάπτυξης και του δημοσιονομικού κενού στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι δεν βλέπει πως θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση ώστε να εκταμιευτούν χρήματα από το Ταμείο από τη στιγμή που η μέθοδος που έχει επιλεγεί για τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης δεν λειτουργεί και υπάρχουν κενά, αναφέρει ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1, Θανάσης Τσίτσας.

Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα καλείται να καταβάλει στον διεθνή χρηματοπιστωτικό οργανισμό 6,34 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2015, στο πλαίσιο της αποπληρωμής του πρώτου πακέτου βοήθειας προς την Αθήνα, τον Μάιο του 2010, ύψους 28 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης