Η σοβαρή καταγγελία της Ντόρας Μπακογιάννη περί σαμποτάζ με στόχο να μη γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές της περασμένης Κυριακής άνοιξαν ξανά τους ασκούς του Αιόλου την ώρα που το κόμμα κατακερματισμένο προσπαθεί έστω προσωρινά να βγει από το ρινγκ και να βρει βηματισμό ομαλότητας έως τις εκλογές.

Την καταγγελία της Ντόρας Μπακογιάννη ακολούθησε εκείνη του παραιτηθέντος προέδρου της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκου ο οποίος δεν έβαλε μεν το χέρι του στη φωτιά, άφησε όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο σαμποτάζ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα ένα ακόμα προβεβλημένο στέλεχος του κόμματος ο πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης είχε δηλώσει ότι «ενδεχομένως να υπάρχει δόλος». Ωστόσο, πρόσθεσε είναι λάθος αυτή την ώρα να γίνει απόδοση ευθυνών γιατί αυτό θα διαλύσει το κόμμα.

Το ερώτημα «τεχνικό λάθος ή δόλος» πυροδότησε ένα έντονο παρασκήνιο με αλληλοκατηγορίες που φωτογραφίζουν πιθανούς υπόπτους.

Τη σκιά του σαμποτάζ έχει αφήσει πρώτη η πλευρά του Απόστολου Τζιτζικώστα δείχνοντας προς το στρατόπεδο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος ως πρόεδρος θα όφειλε, κατά τον κ. Τζιτζικώστα να έχει διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών. Το υπαινίχθηκε άλλωστε δημόσια και ο ίδιος όταν ζήτησε την παραίτηση του μέχρι χθες μεταβατικού προέδρου λέγοντας ότι στόχος του φιάσκου της Κυριακής ήταν να φιμωθεί η βούληση των νεοδημοκρατών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ένα σχόλιο του Ευριπίδη Στυλιανίδη που τον στηρίζει, έστρεψε τη φορά των ευθυνών αλλού.

«Ποιοι φοβήθηκαν την ενωτική υποψηφιότητα Μεϊμαράκη; Ποιοι επενδύουν στη διάλυση της ΝΔ; Δύναμη της παράταξης, ο λαός της», έγραψε στο διαδίκτυο.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Άδωνις Γεωργιάδης απέχουν από τη συζήτηση περί δολιοφθοράς. «Βλέπω διοικητική ανικανότητα, όχι δόλο» έγραψε στο twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για «αστοχία».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης