Τον Ραγκούση είδαν οι δήμαρχοι

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 8 Απριλίου 2010, 18:23
Τον Ραγκούση είδαν οι δήμαρχοι
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποίησαν σήμερα οι δήμαρχοι της Αττικής, καταγγέλλοντας την περικοπή, από την κυβέρνηση, των θεσμοθετημένων πόρων (ΚΑΠ) των ΟΤΑ κατά 25 - 30%.

Στη διαμαρτυρία συμμετείχε η πλειοψηφία των δημάρχων και κοινοταρχών της Αττικής αλλά και αντιπροσωπείες των Τοπικών Ενώσεων Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ), Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Καβάλας, Δράμας, Φλώρινας, Μεσσηνίας, Τρικάλων, Θεσπρωτίας και Ξάνθης.

Εντούτοις δήλωση συμπαράστασης εξέφρασαν και άλλες 20 ΤΕΔΚ από όλη τη χώρα.

Στη συνέχεια, δήμαρχοι και εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών στη Βασιλίσσης Σοφίας, όπου αντιπροσωπεία των αιρετών συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι αιρετοί εξέφρασαν στον υπουργό την αγωνία τους για την πορεία των οικονομικών της Αυτοδιοίκησης και πιο συγκεκριμένα για την περικοπή των ΚΑΠ, τους πρώτους μήνες του χρόνου κατά 25-30%.

Αυτό, όπως υποστηρίζουν, είναι τεράστιο ζήτημα καθώς δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στην καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων στους Δήμους και τις Κοινότητες.

Ο υπουργός ενημέρωσε τους δημάρχους ότι χθες έστειλε επιστολή προς την ΚΕΔΚΕ στην οποία ανακοίνωνε ότι η καταβολή των ΚΑΠ από εδώ και στο εξής θα γίνεται με περικοπή 10% που είχε αρχικά συμφωνηθεί, ενώ θα δοθούν τα χρήματα που έχουν παρακρατηθεί από τους πρώτους μήνες του 2010.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 8 Απριλίου 2010, 18:44