Κοινή συνέντευξη Τύπου παραχωρούν αυτή την ώρα από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και ο Ιταλός ομόλογός του, Ενρίκο Λέτα.

Ο κ. Σαμαράς κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του τόνισε τις δυνατότητες συνεργασίας που έχει η χώρα μας με την Ιταλία και μιλώντας για τον αγωγό TAP είπε πως αποτελεί μια τεράστια επιτυχία για τις δύο χώρες. «Ο αγωγός υπογραμμίζει πόσο μεγάλα περιθώρια συνεργασίας έχουμε με Ιταλία και Αλβανία», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Xαρακτήρισε δε ως ορόσημο το έτος 2014 για το μέλλον της Ευρώπης, προαναγγέλοντας συντονισμό και κοινές πρωτοβουλίες των προεδριών των δυο χωρών στο έτος αυτό για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη.

«Η ύφεση δυσκολεύει τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να ολοκληρώσουμε. Μετά την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος φέτος έρχεται η ώρα για την ανάπτυξη που σημαίνει πάνω από όλα μέτρα κατά της ανεργίας. Η μεγαλύτερη μάστιγα για την Ευρώπη η ανεργία των νέων μας» είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε απόσπασμα των δηλώσεων:

Ο κ. Σαμαράς προανήγγειλε ελληνοϊταλική πρωτοβουλία για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης.

Από την πλευρά του ο Ιταλός πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ευρώπη θα αναγεννηθεί από την Αθήνα και δήλωσε ότι η Ιταλία θα είναι στο πλευρό της Ελλάδος για να αποφευχθούν άλλες κρίσεις. Αποκάλυψε ότι προσκάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό να επισκεφθεί την Ιταλία τον Οκτώβριο πιθαναότατα τον Οκτώβριο, για τον κοινό συντονισμό των δυο χωρών όσον αφορά τις προεδρίες τους.

«Η Ιταλία θα είναι στο πλευρό της ελληνικής κυβέρνησης ώστε να τηρηθούν οι δεσμεύσεις που ανέλαβε στο χρονοδιάγραμμα που έχει συμφωνηθεί και χωρίς καθυστερήσεις», είπε χαρακτηριστικά. Επιπλέον ο κ. Λέτα αναφέρθηκε στις θυσίες των Ελλήνων λέγοντας ότι «δεν είναι αυτοσκοπός, δεν είναι στόχος αλλά εργαλείο, μέσο, για να φτάσουμε στη ‘Γη της Επαγγελίας’, στην ανάπτυξη. Είμαστε δεσμευμένοι στο δρόμο για μια Ευρώπη επικεντρωμένη στις επενδύσεις και την απασχόληση».

Είπε ακόμη ότι οι ιταλικές επιχειρήσεις έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα και χαρακτήρισε ως πολύ σημαντικές τις αποφάσεις των τελευταίων ημερών από την ελληνική κυβέρνηση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης