Τόσκας: Η κατάσταση στο Ωραιόκαστρο εξομαλύνεται

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017, 11:45
Τόσκας: Η κατάσταση στο Ωραιόκαστρο εξομαλύνεται
«Η κατάσταση στο Ωραιόκαστρο εξομαλύνεται» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm», για τα επεισόδια που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου, με αφορμή την αντίδραση μελών ακροδεξιάς ομάδας στη φοίτηση εννέα παιδιών προσφύγων.

«Πιστεύω ότι δεν θα συνεχιστούν τα επεισόδια, νομίζω ότι πήραν το μάθημά τους και με την εντολή του εισαγγελέα για την εφαρμογή του αντιρατσιστικού νόμου, που πολύ καλώς εφαρμόστηκε, και συνελήφθη και κάποιος που παρέβη αυτόν τον νόμο. Είμαστε αποφασισμένοι μέσα στο πλαίσιο των νόμων και σε συνεργασία με τις εισαγγελικές αρχές να εφαρμόσουμε ό,τι προβλέπεται, χωρίς καμία ανοχή σε αυτούς οι οποίοι ντροπιάζουν και την ιστορία μας, αλλά παραβαίνουν και τον νόμο. Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει το δικό τους» επεσήμανε ο κ. Τόσκας.

«Θα πρέπει να καταλάβουν αυτοί οι λίγοι πλέον ότι στην Ευρώπη, εκεί που δημιουργήθηκαν τα προβλήματα, δημιουργήθηκαν ακριβώς επειδή απομονώθηκαν άνθρωποι διαφορετικών εθνικοτήτων. Τα παιδιά αυτά, που οι γονείς τους τα πήραν για να σωθούν από δύσκολες καταστάσεις, θα πρέπει να μάθουν τα ελληνικά γράμματα, γιατί θα πρέπει να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία και να ζήσουν ομαλά, πέρα από μίσος. Έφυγαν μακριά από μίσος για να γλυτώσουν, δεν ήλθαν για να αντιμετωπίσουν άλλο μίσος» πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017, 15:03