Τόσκας: «Και εγώ συνταξιούχος είμαι - Δίκαια τα αιτήματά τους»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016, 13:19
Τόσκας: «Και εγώ συνταξιούχος είμαι - Δίκαια τα αιτήματά τους»
Να μαζέψει τα ασυμμάζευτα προσπάθησε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. Όπως είπε, «και εγώ συνταξιούχος είμαι και μη νομίζετε ότι δεν συμμεριζόμαστε τα αιτήματα αυτών των ανθρώπων. Η οργή αυτών των ανθρώπων είναι δίκαιη. Οι διαδηλωτές πρέπει να διαδηλώνουν».

Μιλώντας στον Real Fm ο υπουργός σημείωσε: «Ήταν μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Ήταν γύρω στους 1.200 διαδηλωτές, συνταξιούχοι, οι οποίοι διαμαρτύρονταν οι άνθρωποι για το δίκαιο τους, για τα προβλήματά τους. Ήταν τρεις σειρές αστυνομικών οι οποίες διασπάστηκαν, ήταν μια τελευταία σειρά με τα λεωφορεία, τα οποία είδατε πώς ταρακουνήθηκαν, με κίνδυνο να ανατραπεί το ένα από αυτά και να σπάσει ο κλοιός. Εκεί δόθηκε από τον τοπικό διοικητή η εντολή χρήσης δακρυγόνων. Γίνεται διοικητική εξέταση. Από εκεί και πέρα εγώ ανέλαβα την πολιτική ευθύνη, όπως είμαι για όλα υπεύθυνος και για ό,τι συμβαίνει στο υπουργείο, και για τα καλά και για τα κακά, και αυτό είναι κλασική αρχή. Σε αυτήν έχω μάθει πόσα χρόνια ήμουν διοικητής στον στρατό. Και νομίζω αυτό ισχύει για όλους τους υπουργούς…».

«Δεν έπρεπε να γίνει χρήση δακρυγόνων. Ήταν ίσως υπερβολική η χρήση αυτή. Γίνεται μόνο σε ακραίες περιπτώσεις. Βέβαια και με ώθηση να τους αντιμετωπίσουν τους ανθρώπους αυτούς, δεν μπόρεσαν. Δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να γίνει χρήση δακρυγόνων απέναντι στους συνταξιούχους και σε αυτό είμαι ξεκάθαρος» πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του αντιπροέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος είπε ότι «όποιος αναλαμβάνει την ευθύνη, υποβάλλει και την παραίτησή του», υπογράμμισε: «Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω τους υπουργούς των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πόσα δακρυγόνα έπεφταν την εποχή τη δική τους; Γιατί έχω μαζί μου τα στατιστικά στοιχεία, τα οποία μιλάνε για γύρω στα 300 φέτος και 4.000 την εποχή τη δική τους…».

Τέλος, στην αναφορά ότι δεν είναι καλά ούτε τα «δεξιά» ούτε τα «αριστερά» δακρυγόνα, ο κ. Τόσκας δήλωσε: «Ούτε ένα είναι καλό. Γι’ αυτό πήραμε και αυτήν την απόφαση, για να μη γίνει άλλη φορά χρήση δακρυγόνων απέναντι σε εργαζόμενους ή συνταξιούχους με ό,τι κινδύνους -αν θέλετε- αυτό περικλείει».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016, 14:38