Τόσκας: Ο Ρουβίκωνας δεν έχει ασυλία - Δεν υπήρξε βία στη Βουλή

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 29 Ιουλίου 2017, 15:28
Τόσκας: Ο Ρουβίκωνας δεν έχει ασυλία - Δεν υπήρξε βία στη Βουλή
Ο Ρουβίκωνας δεν έχει καμία ασυλία, επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε το Σάββατο στην εφημερίδα Ειδήσεις.

Εστιάζοντας στο πρόσφατο επεισόδιο με την παραβίαση των μέτρων ασφαλείας στη Βουλή ο Νίκος Τόσακς συμπλήρωσε ότι «δεν υπήρξε βία από καμία πλευρά και γι’ αυτό δόθηκε η εντολή που δόθηκε σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της Βουλής να αφεθούν τα μέλη του ελεύθερα».

Παράλληλα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε, ότι σε περίπτωση βίαιων ενεργειών τα μέλη του θα συλλαμβάνονται και θα οδηγούνται στη Δικαιοσύνη, υπογραμμίζοντας ότι αυτό έγινε στο παρελθόν όταν συνελήφθησαν για παράνομες πράξεις στα διόδια της Κορίνθου.

Ο κ. Τόσκας μεταξύ άλλων έκανε λόγο για «σκληρότερη αντιμετώπιση» των «μπαχαλάκηδων». «Αυτοί», σημείωσε, «δεν εξυπηρετούν ούτε καν τις απόψεις των αναρχικών, εξυπηρετούν συμφέροντα είτε εμπόρων ναρκωτικών, προκειμένου δηλαδή να διατηρηθεί η Αστυνομία μακριά από κυκλώματα ναρκωτικών, είτε κάποιους άλλους που έχουν στο μυαλό τους επιδιώξεις και πέρα από το πολιτικό φάσμα, ποινικούς δηλαδή».

Παράλληλα, εκτίμησε πως οι συγκρούσεις στην περιοχή του Πολυτεχνείου «θα σταματήσουν ή τέλος πάντων θα μειωθούν σημαντικά, γιατί δεν μπορεί κάποιοι να χρησιμοποιούν το Πολυτεχνείο σαν φρούριο, προκειμένου είτε να παρεμποδίζουν την κίνηση, είτε να κάνουν αισθητή την παρουσία τους».

Ο αναπληρωτής υπουργός εξήγησε ότι 3.000 αστυνομικοί χρησιμοποιούνται για να φρουρούν στόχους και κατήγγειλε ότι όταν επιχείρησε να τους μειώσει, προκλήθηκαν πολλές αντιδράσεις «κάτω από τη μέση».

Για την έλλειψη περιπολικών, δήλωσε ότι «αφέθηκαν πάρα πολλά πράγματα τα προηγούμενα χρόνια στην τύχη τους» και είπε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός για 450 οχήματα διαφόρων τύπων, ενώ το υπουργείο προσανατολίζεται στην απόκτηση επιπλέον οχημάτων μέσω χορηγιών ή εθελοντών.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 29 Ιουλίου 2017, 15:29