Τοσουνίδης: «Η κυβέρνηση θα πρέπει να αναζητά διαφορετική πλειοψηφία ανά νομοσχέδιο»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019, 13:10
Τοσουνίδης: «Η κυβέρνηση θα πρέπει να αναζητά διαφορετική πλειοψηφία ανά νομοσχέδιο»
«Θα πρέπει σήμερα η κυβέρνηση να αναζητάει ενδεχομένως ανά νομοσχέδιο και διαφορετική σύνθεση της πλειοψηφίας» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Θεόδωρος Τοσουνίδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για την αναβολή της ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που αφορά τον στρατηγικό προγραμματισμό των προσλήψεων και την ενίσχυση του ΑΣΕΠ, προ της εκπεφρασμένης βούλησης των βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων να μην ψηφίσουν τρία άρθρα του.

«Μία σειρά μέτρων, τα οποία υλοποιούνται με μορφή νομοσχεδίων έχουν ισχυρή την ταυτότητα των ΑΝΕΛ και βεβαίως αυτά θα στηριχτούν. Όπως η ψήφιση της αύξησης του κατώτατου μισθού και η κατάργηση του υποκατώτατου και σειρά μέτρων, όπως θα είναι για τον ΕΝΦΙΑ, οι φορολογικές μειώσεις προς τους πολίτες και τους επαγγελματίες, είναι μέτρα τα οποία είναι τμήμα, παιδιά μας, των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Βεβαίως, από εκεί και πέρα οι ΑΝΕΛ παραμένουν μέσα στο Κοινοβούλιο και ασκούν τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Δεν είναι η πρώτη φορά που ακόμα και την περίοδο που συγκυβερνούσαμε με τον ΣΥΡΙΖΑ, που είχαμε διαφορετική προσέγγιση και αντίληψη επί συγκεκριμένων νομοσχεδίων. Με πολλή ευθύνη συνεχίζουμε αυτό που κάναμε έτσι και αλλιώς τα τελευταία χρόνια» εξήγησε ο κ. Τοσουνίδης.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο διάλυσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ ανέφερε: «Υπέπεσε στην αντίληψή μας ότι είναι μία προσπάθεια του κ. Βούτση, καταρχήν, του προέδρου της Βουλής, μία λανθασμένη ερμηνεία του κανονισμού όσον αφορά τη συγκρότηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και αυτό κατέθεσε και κατήγγειλε στην ουσία ο Πάνος Καμμένος από το βήμα της Βουλής. Πιστεύω, πάντως, ότι δεν θα τολμήσουν να ολοκληρώσουν αυτό που ενδεχομένως ήταν στο πίσω μέρος του μυαλού τους».

Σχετικά με τις εξελίξεις που δύναται να δρομολογήσει η παράδοση της βουλευτικής έδρας από τον Θανάση Παπαχριστόπουλο και η προοπτική ο πρώτος επιλαχών, Τέρενς Κουίκ, να ορκιστεί βουλευτής των ΑΝΕΛ και στη συνέχεια να ανεξαρτητοποιηθεί, ο κ. Τοσουνίδης σημείωσε: «Δεν ανησυχούμε τη στιγμή που βλέπουμε την ανταπόκριση και την αντανάκλαση που έχουμε μέσα στην κοινωνία, ως κίνημα πολιτών. Από εκεί και πέρα η στάση του καθενός σε στιγμές κρίσιμες και ιστορικές -γιατί νομίζω είναι ιστορικές οι στιγμές που ζούμε, ειδικά με τη διαδικασία και τον τρόπο που πέρασε η Συμφωνία των Πρεσπών- νομίζω κρίνει τον καθένα και τον θέτει ενώπιον των ευθυνών του».

Ερωτηθείς για την κόντρα του προέδρου των ΑΝΕΛ με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, παρατήρησε ότι «είχε δεσμευτεί μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών, μετά την ψήφισή της, ότι θα προχωρήσει και καταθέτοντας αγωγή στα δικαστήρια για να πέσει άπλετο φως σε αυτά που έχει καταθέσει και καταγγείλει ο Πάνος Καμμένος».

Σε ό,τι αφορά, εξάλλου, τη συγκρότηση πατριωτικού μετώπου σε σχήμα που θα κατέλθει στις εκλογές, ο κ. Τοσουνίδης διευκρίνισε: «Το κάλεσμα που απηύθυνε ο Πάνος Καμμένος στις πατριωτικές δυνάμεις είναι σαφές ότι απευθύνεται σε ανθρώπους που ενστερνίζονται απόλυτα δημοκρατικές αρχές και αξίες, που το μήνυμα του πατριωτισμού είναι ένα μήνυμα ζεστό, αγάπης και υπεράσπισης της πατρίδας και των συμφερόντων. Δεν είναι ένα μήνυμα μίσους και ρατσισμού, είναι με λίγα λόγια ένα μήνυμα που είναι μέσα στο πολιτικό πλαίσιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων και απευθύνεται προς τις κατευθύνσεις αυτές. Οπότε συγκεκριμένα άτομα δεν μπορεί να είναι συνομιλητές δικοί μας και ακόμα περισσότερο συμμαχητές σε μία κοινή προσπάθεια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019, 13:10