Αίτηση κατάθεσης του τίτλου σπουδών Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, του κ. Κωνσταντίνου Λούλη, γενικού γραμματέα Τουριστικής και Πολιτικής Ανάπτυξης του υπουργείου Τουρισμού, ζητάει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ , Δώρα Αυγέρη.

Η βουλευτής, στην Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων επισημαίνει ότι ο νόμος 4622/2019 της ΝΔ, για το «Επιτελικό Κράτος» ορίζει ότι «ως γενικοί ή ειδικοί γραμματείς διορίζονται ιδιώτες οι οποίοι διαθέτουν κατ’ ελάχιστον: (α) Πτυχίο Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της ημεδαπής ή ισότιμο αντίστοιχης ειδικότητας σχολών της αλλοδαπής, (β) πολύ καλή γνώση μιας τουλάχιστον γλώσσας της ΕΕ, (γ) ισχυρό ιστορικό φορολογικής συμμόρφωσης. Επιτρέπεται η ανάθεση καθηκόντων γενικών ή ειδικών γραμματέων σε δημοσίους υπαλλήλους δημοσίου δικαίου ή ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου ή δημοσίους λειτουργούς καθώς και σε δικηγόρους με έμμισθη εντολή του δημόσιου τομέα, εφόσον πληρούν τα κριτήρια του προηγούμενου εδαφίου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Τουρισμού, όπου είναι αναρτημένα τα βιογραφικά της πολιτικής ηγεσίας του για τον γενικό γραμματέα Τουριστικής και Πολιτικής Ανάπτυξης, Κ. Λούλη, σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι «είναι διπλωματούχος της Ελβετικής Σχολής Τεχνικών Κυλινδρόμυλων».

«Η μοναδική λειτουργούσα σήμερα ελβετική σχολή με αυτά τα χαρακτηριστικά φέρεται να είναι η St. Gallen, η οποία είναι Επαγγελματικό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης ετήσιας φοίτησης», αναφέρει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ζητάει αντίγραφο πτυχίου Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της ημεδαπής ή ισότιμο αντίστοιχης ειδικότητας σχολών της αλλοδαπής, του γγ Τουριστικής και Πολιτικής Ανάπτυξης, Κ. Λούλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης