Το αναπάντητο ερώτημα που προκύπτει από τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς περί ύπαρξης σχεδόν 1500 ΜΕΘ, όταν σε σύνολο 700 περίπου διασωληνωμένων, σύμφωνα με τις ιατρικές ανακοινώσεις, υπάρχουν άνθρωποι που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε απλά δωμάτια και διαδρόμους νοσοκομείων, έθεσε σε παρέμβασή του σε τηλεοπτική εκπομπή του BLUE SKY ο βουλευτής Β΄ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά τα κυβερνητικά ψεύδη με τη φράση «Δημιουργική λογιστική και “Greek statistics” ακόμη και στις ΜΕΘ».

Ο βουλευτής μίλησε για βαρύτατες πολιτικές ευθύνες για τους χιλιάδες θανάτους, αλλά και για νομικές ευθύνες που πρέπει να διερευνηθούν από την ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη σχετικά με ολιγωρίες, παραβιάσεις της εμβολιαστικής σειράς από κυβερνητικούς αξιωματούχους και μια σειρά σκανδάλων που έχουν αποκαλυφτεί μέσα στη Βουλή. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυβερνητική αδυναμία πλέον να πείσει, παρά την προπαγάνδα που εξαπολύει σε όλα τα μέσα, οδηγεί σε άθλιες συμπεριφορές, τόνισε ο Τρ. Αλεξιάδης, σαν την κατάπτυστη επίθεση βουλευτή της ΝΔ από το βήμα της Βουλής εναντίον του απολυμένου συνδικαλιστή γιατρού του «Αγίου Σάββα» και τον αστήρικτο καταλογισμό περί… διασποράς του κορωνοϊού στο νοσοκομείο. Ο βουλευτής αποκάλυψε παράλληλα τις κυβερνητικές χαριστικές μεθοδεύσεις εν μέσω πανδημίας, με την ψήφιση σκανδαλωδών διατάξεων, όπως του άρθρου 39 στο ψηφισθέν κατεπείγον νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, μέσω του οποίου η κυβέρνηση κάνει δώρο στους ιδιοκτήτες των καναλιών, τον μη συμψηφισμό χρεών, όπως συμβαίνει με όλες τις επιχειρήσεις και τα χρέη τους προς το δημόσιο. Έτσι οι καναλάρχες, μέσω της σκανδαλώδους διάταξης, λαμβάνουν χρήμα από το δημόσιο προκαταβολικά για υπηρεσίες τους, ενώ χρωστούν τις δόσεις τους για τις τηλεοπτικές άδειες, χωρίς φυσικά η είδηση να παίζει σε κανένα δελτίο ειδήσεων.

Ο Τρ. Αλεξιάδης στη συνέχεια, αναφερόμενος στη συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, έψεξε τη στάση του ΚΙΝΑΛ, δηλώνοντας ότι οι πολίτες κατάλαβαν ότι στα δύσκολα το ΚΙΝΑΛ στοιχίζεται με την κυβέρνηση, «δεν είναι με την πλευρά της προοδευτικής παράταξης, αλλά με την πλευρά της διαπλοκής και των συμφερόντων». Στη συζήτηση, τόνισε, αποδείχτηκε ότι με τις διατάξεις που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο Νίκος Παππάς ωφελήθηκε το ελληνικό δημόσιο με πάνω από 290 εκατ. ευρώ και δήλωσε χαρακτηριστικά «συνένοχος σε αυτό το “έγκλημα” από τη θέση του αν. υπουργού Οικονομικών. Είναι τιμή μας που αυξήσαμε τα έσοδα του δημοσίου, ενώ άλλοι κάνουν δωράκια στους καναλάρχες».

Κλείνοντας ο βουλευτής αναφέρθηκε στα περί «ανοίγματος του λιανεμπορίου», δηλώνοντας ότι το λιανικό εμπόριο ήταν ανοιχτό για τα μεγάλα σούπερ μάρκετ και τον τρόπο που λειτουργούν με τις δεσμεύσεις για αριθμό πελατών και προσωπικού, σύμφωνα με τα τετραγωνικά τους, πράγμα που δεν επιτρεπόταν για τα μαγαζιά της γειτονιάς, ενώ ακόμα τους επιτρεπόταν να πωλούν είδη όπως χαρτική ύλη ή ηλεκτρικά είδη θέρμανσης, τη στιγμή που τα μικρά καταστήματα που εμπορεύονταν παρόμοια είδη παρέμεναν κλειστά. «Ας μην έχουν αυταπάτες οι μικρομεσαίοι, τους μεγάλους θέλει να ευνοήσει η κυβέρνηση και αυτούς ευνοεί και με τις χαριστικές διατάξεις που φέρνει σε πάρα πολλά νομοσχέδια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης