Toυ Λάμπρου Παναγιώτου

Κόντρες με το καλημέρα στη Βουλή… Τα αίματα άναψαν κατά τη συνεδρίαση του α’ θερινού τμήματος της Βουλής μεταξύ της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου και της βουλευτού του ΚΚΕ κυρίας Λιάνας Κανέλλη. Ένταση επικράτησε επίσης μεταξύ του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλη Ταμήλου και της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ. Για να αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι ο Μιχάλης Ταμήλος έδειξε και ψυχραιμία και ανοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βουλευτίνα της Αριστεράς μίλησε για συνταγματική εκτροπή και στηλίτευσε το γεγονός του πρόωρου λουκέτου στη Βουλή.

«Τώρα κάνετε πως κόπτεστε για την προστασία των προσώπων από αναγκαστική εξαφάνιση, ενώ πριν από μερικές μέρες κλείσατε άρον-άρον το Κοινοβούλιο», σχολίασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου επισημαίνοντας πως κανένας δεν ενημερώθηκε για το σημερινό άνοιγμα του θερινού τμήματος.

«Δεν μου αρέσουν οι υποκριτικές φανφάρες» της διεμήνυσε η Λιάνα Κανέλλη, επισημαίνοντας πως «δεν είναι αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά δεν μπορεί να πει και κανείς ότι είναι μαριονέττα κανενός».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Λάθος κάνατε και βάλατε μία νωρίτερα την επιτροπή, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι συμμετέχουμε σε καμία συμμορία ή συνομωσία», διευκρίνισε σε έντονο ύφος η βουλευτίνα του ΚΚΕ.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου σήκωσε αμέσως το γάντι, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πόσο «στοργικές» είναι οι σχέσεις μεταξύ τους. «Αντιπαρέρχομαι των τοποθετήσεων εκείνων που τοποθετούνται υποστηρίζοντας την κυβέρνηση. Λυπάμαι που εκπρόσωπος κόμματος που δεν είναι κυβερνητικό διαρρηγνύει τα ιμάτιά της πόσο καλά τα κάνει η κυβέρνηση» ήταν το καρφί της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ για τη Λιάνα Κανέλλη.

«Αν έγινε κατανοητό ότι αυτά που είπα στηρίζουν την κυβέρνηση μπορώ να απονείμω Όσκαρ διαστρέβλωσης και μάλιστα αριστερού», ανταπάντησε η Λιάνα Κανέλλη και πρόσθεσε: «Δεν θα πάρω θέση στο παιχνίδι game of polithrones μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Στη συζήτηση προσπάθησε να παρέμβει και ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Κυριαζίδης επισημαίνοντας πως δεν πρόκειται για διαδικαστικό θέμα. Ζήτησε μάλιστα από τον προεδρεύοντα να πάρει πρωτοβουλία και να διακόψει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Δεν τρελάθηκε όμως ο Ταμήλος να προβεί σε τέτοια… «απονενοημένη» πράξη. Αλλά και ο εισηγητής της Δημοκρατικής Αριστεράς Γιάννης Πανούσης είπε πως «πρέπει να υπάρξει μια απάντηση» από τον Υπουργό Δικαιοσύνης για την εσπευσμένη συνεδρίαση της Επιτροπής πριν την έναρξη του πρώτου θερινού τμήματος. «Για συνομωσιολογία και υποκρισία από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ» έκανε λόγο ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τριαντάφυλλος, αναφέροντας ότι την προηγούμενη εβδομάδα ψηφίστηκε χωρίς πρόβλημα η Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, στην οποία συμμετέχει εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Γ.Δραγασάκης.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν από την αίθουσα δηλώνοντας ότι κρατάνε τις επιφυλάξεις τους για το νομοσχέδιο που αφορά στη σύμβαση για την προστασία των προσώπων από αναγκαστική εξαφάνιση και ότι διαφωνούν με τις τροπολογίες που έχουν κατατεθεί. Μία εξ αυτών είναι και η περιβόητη τροπολογία με την πενθήμερη παράταση για τις απολύσεις των διοικητικών στα Πανεπιστήμια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης