Τροπολογία για εξαίρεση ατόμων με βαριά αναπηρία από περικοπές

Τροπολογία για εξαίρεση ατόμων με βαριά αναπηρία από περικοπές
Την εξαίρεση των ατόμων με βαριές αναπηρίες από τις περικοπές στα δώρα εορτών, στις συντάξεις και το ΕΚΑΣ επαναφέρει το ΠΑΣΟΚ με τροπολογία που καταθέτει στη Βουλή τις αμέσως επόμενες μέρες για να συζητηθεί και ψηφιστεί με το φορολογικό νομοσχέδιο.

Ειδικότερα, πρόκειται για ρυθμίσεις που τροποποιούν συγκεκριμένα άρθρα κυρίως της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που ακολούθησε τον εφαρμοστικό Νόμο 4093/2012.

Τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία ανακοίνωσε στο προεδρείο της Ε.Σ.ΑμεΑ η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ κατά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται επίσης ότι από την πλευρά της αντιπροσωπείας του Κινήματος διατυπώθηκε για μια ακόμη φορά η σταθερή θέση για την προώθηση πλαισίου κοινωνικής προστασίας και φροντίδας που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

- Την εξαίρεση από μισθολογικές και συνταξιοδοτικές περικοπές
- Την ελάφρυνση από φορολογικές επιβαρύνσεις που εφαρμόζονται για μεγάλο μέρος του πληθυσμού
- Την διευκόλυνση για ευκολότερη πρόσβαση στην αγορά εργασίας
- Την καλύτερη στελέχωση του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) ώστε να μειωθεί ο χρόνος αναμονής για τις εξετάσεις και η ταλαιπωρία που παρατηρείται σήμερα
- Την βελτίωση του κανονισμού παροχών του ΕΟΠΥΥ και την ενιαιοποίηση των προϋποθέσεων χορήγησής τους ανεξάρτητα από τον ασφαλιστικό φορέα
- Την επιτάχυνση των διαδικασιών για τη σύνταξη του Εθνικού Μητρώου Αναπηρίας
- Την επέκταση των όποιων ωφελημάτων στις οικογένειες με παιδιά ανάπηρα

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012, 18:24