«Εμείς έχουμε καλέσει το ΔΝΤ να πάρει μέρος στο πρόγραμμα. Καταλαβαίνουμε ότι έχει βάλει πιο ψηλά τον πήχη και στο ασφαλιστικό και στο δημοσιονομικό. Παρ’ ότι το ΔΝΤ έχει υψηλότερες απαιτήσεις, εμείς δεν έχουμε πρόβλημα να συμμετέχει στο πρόγραμμα» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξη Τύπου.

Περιγράφοντας τα όσα διημείφθησαν κατά την περιοδεία του στην Ευρώπη τόνισε: «Αν δεν αλλάξει σελίδα η Ελλάδα εγκαίρως αυτό το πρόγραμμα δεν θα βγει, δεν θα μπορέσει αυτό το πρόγραμμα να δουλέψει όπως θέλουμε εμείς και οι εταίροι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και πρόσθεσε: «Δεν θα ξανακάνουμε το λάθος με τις ατέρμονες συζητήσεις όπου το review, η αξιολόγηση δεν τελείωνε ποτέ» (σ.σ. αφήνοντας “αιχμές” για τον προκάτοχό του, Γιάνη Βαρουφάκη).

«Όπου υπάρχουν πιέσεις θα υπάρχουν λύσεις και συμβιβασμοί. Η προδιάθεση από την Ευρώπη και το Eurogroup είναι να βρεθεί λύση» σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος.

Ερωτηθείς για τα στοιχεία ζητούν οι δανειστές, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι πρόκειται για τα στοιχεία που αποδεικνύουν πώς θα κλείσει το δημοσιονομικό του 2016 αλλά και του 2017-2018, καθώς και αναλογιστικά στοιχεία για τις συντάξεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, σε ερώτηση για το πρωτογενές πλεόνασμα, ο κ. Τσακαλώτος απάντησε ότι είναι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα καλυφθεί ο στόχος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης