Τσακαλώτος: Έως το φθινόπωρο η σύμβαση για το Ελληνικό

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016, 19:42
Τσακαλώτος: Έως το φθινόπωρο η σύμβαση για το Ελληνικό
Έως το φθινόπωρο εκτιμά ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ότι μπορεί να ολοκληρωθεί η διαδικασία για το Ελληνικό και να κατατεθεί η σύμβαση. Ο υπουργός Οικονομικών απάντησε στη Βουλή σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο οποίος ζήτησε να υπάρξει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

«Έχω μία ανησυχία ως οικονομολόγος για τα χρονοδιαγράμματα. Ξέρετε λένε ότι ένας οικονομολόγος είναι κάποιος που θα σου πει αύριο γιατί αυτό που σου έλεγε χθες δεν έγινε σήμερα», του απάντησε ο κ. Τσακαλώτος και εκτίμησε ότι «θα έχουν τελειώσει έως το φθινόπωρο οι συζητήσεις με τον επενδυτή».

Ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι «έχουμε διάφορα προαπαιτούμενα από την πλευρά του ελληνικού δημοσίου» και ότι «η σύμβαση θα έρθει μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επικαιροποίησης που είναι σε εξέλιξη».

Μεταξύ άλλων υπάρχουν υποχρεώσεις για τον επενδυτή ο οποίος πρέπει να καταθέσει μελέτες για την τοπική ανάπτυξη, ενώ ο υπουργός επεσήμανε ότι «για καζίνο «θα πρέπει υπάρξει χωροθέτηση και να ξεκινήσει η σχετική διαδικασία».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016, 19:42