«Η Ελλάδα μπορεί να αποδεχθεί μόνο μία οικονομικά βιώσιμη συμφωνία», τόνισε μιλώντας στο πρακτορείο Reuters ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε νέες μειώσεις στις συντάξεις» πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας, υπογραμμίζοντας πως «η κυβέρνηση δεν θα υπογράψει μία συμφωνία, η οποία γνωρίζουμε ότι θα αποτύχει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, ο κ. Τσακαλώτος αποκάλυψε ότι η χώρα δεν διαθέτει, προς το παρόν, τα χρήματα που απαιτούνται για την καταβολή της δόσης των 1,53 δισ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στο τέλος Ιουνίου.

Αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων, ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε ότι «έχει σημειωθεί μία οριακή σύγκλιση στους δημοσιονομικούς στόχους, αλλά υπάρχουν αρκετά θέματα τα οποία παραμένουν ανοιχτά», ενώ για το ζήτημα του χρέους, υποστήριξε πως «υπάρχουν αρκετές τεχνικές λύσεις, ώστε να καταστεί βιώσιμο. Μία εξ αυτών είναι η μεταφορά των ελληνικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας».

Ερωτηθείς, τέλος, εάν θα υπάρξει συμφωνία, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι «η απάντηση εξαρτάται κυρίως από τους Ευρωπαίους εταίρους, οι οποίοι πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν μάθει από τα λάθη του παρελθόντος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης