Βέβαιος ότι δεν θα χρειαστούν επιπλέον μέτρα εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος σε παρέμβασή του κατά τη συζήτηση στη Βουλή για το Ασφαλιστικό.

Ο υπουργός Οικονομικών απάντησε με ειρωνικό τρόπο  στην κριτική που δέχεται από την αντιπολίτευση ότι «κρύβεται». «Θέλω να αρχίσω με μία κριτική που ήρθε στα αυτιά μου ότι κρύβομαι. Ότι δεν είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω τα ιερά τέρατα του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας και πού πάω να κρυφτώ; Πάω να δω τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον Πόουλ Τόμσεν, για να έχω ήσυχη την ψυχή μας» είπε αρχικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και συνέχισε: «Και όταν πηγαίνω στον Βόλφγκανγκ μας και στον Πόουλ μας, τους λέω, όταν μου δίνουν τον καφέ, “σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την προστασία που μου δίνετε από τον κ. Λοβέρδο και τον κ. Βρούτση”».

Μιλώντας για το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «έχουμε εθνική μάχη και δώσαμε τη μάχη των μαχών κατά των νεοφιλελεύθερων. Αυτή τη μάχη που έδωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος για να υπάρχει εθνική σύνταξη που οι νεοφιλελεύθεροι δεν την θέλουν.»

Δείτε την τοποθέτηση του Ευ. Τσακαλώτου:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, παρέπεμψε σε Ταμείο και Βερολίνο για να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση. «Έχουμε κάνει αυτά που έχουμε υποσχεθεί… ΔΝΤ και Γερμανία να συζητήσουν και να δώσουν μια καθαρή λύση για το χρέος ώστε να επιστρέψουμε σε ενάρετο κύκλο με επενδύσεις και με το παράλληλο πρόγραμμα» σημείωσε. 

«Μια αριστερή κυβέρνηση έδωσε το υψηλότερο αφορολόγητο σχεδόν σε όλη την Ευρώπη» υποστήριξε δε αναφερόμενος στα 8.600 ευρώ. 

«Ο λόγος μας είναι συμβόλαιο, αυτά είπαμε αυτά κάναμε, αυτά διαπραγματευτήκαμε εσείς ούτε βασική σύνταξη δεν θα διαπραγματευόσασταν» πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών, απευθυνόμενος σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης