«Είναι σημαντικό η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος να τελειώσει γρήγορα και επιτυχώς» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων.

«Μετά τις οργανωτικές αλλαγές στην κυβέρνηση», συμπλήρωσε, «είμαστε έτοιμοι και ικανοί να ολοκληρώσουμε άμεσα την πρώτη αξιολόγηση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αν υπάρξει λύση για το χρέος, μπορούμε να πιστέψουμε ότι βραχυπρόθεσμα θα απελευθερωθεί και η συμπιεσμένη ζήτηση. Δεν θα υπάρχει φόβος πια στον κόσμο» τόνισε ο κ. Τσακαλώτος.
Υποστήριξε επίσης, ότι οι τελικές προβλέψεις του νέου προϋπολογισμού θα είναι βελτιωμένες σε σχέση με αυτές του προσχεδίου που κατατέθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή, δεδομένου, όπως είπε, ότι «οι προβλέψεις για την οικονομία το τρίτο τρίμηνο του έτους είναι καλύτερες απ’ ό,τι στο σχέδιο προϋπολογισμού και θα γίνουν γνωστές το Νοέμβριο».

Εστίασε ακόμη και στην προσπάθεια της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί μία σειρά ζητημάτων, όπως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, όπου εμπλέκονται πολλοί παίκτες, και στα «κόκκινα» δάνεια.

Ο ρόλος του υπουργείου, εξήγησε, στην επιτυχή εφαρμογή του οδικού χάρτη του επόμενου χρόνου είναι πολύ σημαντικός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επιτέθηκε επιτέθηκε και στην κυβέρνηση ΝΔ/ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας πως «κάποιοι έλεγαν, σαν Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, ότι το χρέος είναι βιώσιμο… Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόταση και συμμαχίες». «Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι έχει διεθνοποιήσει το ζήτημα του χρέους. Μετά την πρώτη αξιολόγηση θα λυθεί το πρόβλημα» προέβλεψε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης