Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, υποστήριξε ότι η Ελλάδα αντιμετώπισε «ωμή εξουσία και εκβιασμό» στο Eurogroup της Δευτέρας με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook στα Ελληνικά και τα Αγγλικά.

Επίσης ανέφερε ότι το προσχέδιο του Μοσκοβισί, που όπως δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης θα υπέγραφε και ο ίδιος, το οποίο είχε συμφωνηθεί και από την Κριστίν Λαγκάρντ αλλά και από τον Μάριο Ντράγκι «τορπιλίστηκε» από τον Ντάισελμπλουμ πιθανώς μετά από γερμανική απαίτηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά όσα έγραψε ο κ. Τσακαλώτος:

«Όπως θα ακούσατε, τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά. Υπήρξε συμβιβαστική πρόταση, η οποία συμφωνήθηκε από τον Ντράγκι, τη Λαγκάρντ και τον Μοσκοβισί. Τορπιλίστηκε όμως από τον Ντάισελμπλουμ, πιθανότατα λόγω γερμανικής πίεσης. Στη σύνοδο του Eurogroup και στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, η βοήθεια της Λαγκάρντ και του Μοσκοβισί ήταν μη-ανιχνεύσιμη από το γυμνό μάτι.

Αυτοί λένε–> ολοκληρώστε το υπάρχον πρόγραμμα και εμείς θα δείξουμε κάποια ελαστικότητα στην εφαρμογή του. Ποτέ όμως δεν μας λένε τι θα περιλαμβάνει αυτή η ελαστικότητα. Αντιθέτως, μας λένε: υπογράψτε πρώτα και μετά συζητάμε το περιεχόμενο της “ελαστικότητας”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εμείς λέμε–> δώστε μας ένα πρόγραμμα- “γέφυρα” και έχουμε διευκρινίσει ποιές είναι οι δεσμεύσεις μας, όχι μόνο στην περίοδο της “γέφυρας”, αλλά και για τα βασικά στοιχεία της νέας μακροπρόθεσμης συμφωνίας με τους εταίρους μας.

Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για να πετύχουμε έναν λογικό συμβιβασμό.

Αντιμετωπίσαμε ωμή εξουσία και εκβιασμό.»

Διαβάστε επίσης: Πάμε σε ρήξηΑυτό είναι το κείμενο που θα υπέγραφε ο Βαρουφάκης στο Eurogroup;“Δεν μπλοφάρουμε, δεν έχουμε Plan B”

Α.Α.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης