Τη βούληση της κυβέρνησης να έρθουν όλα στο φως και να μην υπάρξει καμιά συγκάλυψη σε υποθέσεις διαφθοράς, που διερευνώνται, δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ για την υπόθεση με το πλοίο «NOOR1» ειδικότερα, ξεκαθάρισε ότι η δικαιοσύνη θα αφεθεί απερίσπαστη να κάνει τη δουλειά της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχουμε δεσμευθεί να μην συγκαλύψουμε τίποτα, να μην υποθάλψουμε, να μην υποχωρήσουμε απέναντι στις δυνάμεις εκείνες που υπονόμευσαν το δημόσιο συμφέρον, που κατασπατάλησαν δημόσιο χρήμα, που δωροδόκησαν και δωροδοκήθηκαν και ξέπλυναν μαύρο χρήμα», είπε ο κ. Τσίπρας και υπογράμμισε: «Είτε πρόκειται για την υπόθεση της Siemens που ακόμα ταλανίζει την πολιτική ζωή, είτε για άλλες υποθέσεις πιο πρόσφατες, όπως η υπόθεση Novartis, τα εξοπλιστικά, η υπόθεση του πρώην υπουργού κ. Παπαντωνίου είτε για το μεγάλο σκάνδαλο του “Ερρίκος Ντυνάν”, που φέρνει στην επιφάνεια όλες τις σκοτεινές πρακτικές του παλιού πολιτικού συστήματος.

»Είτε, όμως, αν πρόκειται -και ακόμα περισσότερο εγώ θα έλεγα- για εγκληματικές ενέργειες που ξεπερνούν κάθε όριο ανοχής και μας αφήνουν όλους εμβρόντητους, όπως η άθλια αυτή υπόθεση του NOOR1 με τους δύο τόνους ηρωίνης και τους μυστηριώδεις ταυτόχρονους θανάτους πολλών εκ των κρίσιμων μαρτύρων της υπόθεσης.

Η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο των συνταγματικών της δυνατοτήτων και της δικαιοκρατίας θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της, ώστε η ελληνική δικαιοσύνη να αφεθεί απερίσπαστη να εξετάσει όλες αυτές τις υποθέσεις και ο ελληνικός λαός να μάθει αλλά και οι υπεύθυνοι να βρεθούν και να τιμωρηθούν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πληροφορίες από ΑΠΕ
Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης