Τσίπρας: Aναζητώντας πολιτική απόφαση και στήριξη στο Παρίσι

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016, 21:54
Τσίπρας: Aναζητώντας πολιτική απόφαση και στήριξη στο Παρίσι
Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης η συνάντηση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων

Ο πρωθυπουργός πέρασε το κατώφλι του Μεγάρου, αναζητώντας πολιτική απόφαση και στήριξη από τον Φρανσουά Ολάντ.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε στον Γάλλο πρόεδρο ότι η συμφωνία έπρεπε να είχε κλείσει εδώ και καιρό. «Οι διαφωνίες των θεσμών προκαλούν καθυστερήσεις. Εμείς τηρούμε την συμφωνία. Κάθε καθυστέρηση προκαλεί κόστος στην ελληνική οικονομία και ατάθεια στην Ευρώπη» επισημαίνουν οι ίδιοι κύκλοι.Υποστήριξε, μάλιστα, βάσει στοιχείων, ότι η Ελλάδα τα έχει τελικά πάει καλύτερα απ' ότι αναμενόταν και δεν χρειάζονται πρόσθετα μέτρα.

Σχετικά με το ΔΝΤ η ελληνική πλευρά υπογράμμισε ότι το ΔΝΤ προέβλεπε ύφεση 2,3% ενώ χθες ανακοίνωσε ύφεση 0,2%.

Όσον αφορά τα νομοσχέδια που προωθεί η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Γάλλο Πρόεδρο ότι είναι δικαίωμα της Ελλάδας το πώς θα κατανέμει τα βάρη.

Ολάντ και Τσίπρας συζήτησαν το ελληνικό πρόγραμμα, την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τον ρόλο του ΔΝΤ. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε χωρίς κοινές δηλώσεις με τον Έλληνα πρωθυπουργό να αποχωρεί από το Μέγαρο των Ηλυσίων ένα τέταρτο μετά τις 9μμ (ώρα Ελλάδος).

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016, 22:03