Μικροένταση επικράτησε στην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο Αλέξης Τσίπρας διαφώνησε με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο για το αν υπάρχει ατζέντα στη συνεδρίαση, και οι βουλευτές της επαρχίας έφεραν στην επιφάνεια το ζήτημα της καταβολής του 40% της αποζημίωσής τους στο κόμμα.

Ο κ. Τσακαλώτος, εκφράζοντας ενδεχομένως και τους προβληματισμούς από τους κόλπους των «53» εν όψει του «μετασχηματισμού» του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως του ενδεχομένου να υπάρξει εκλογή προέδρου από τη βάση και να πραγματοποιηθεί πρώτα το άνοιγμα προς τη σοσιαλδημοκρατία και μετά το συνέδριο, έκανε λόγο για έλλειψη πολιτικής ατζέντας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επισημαίνεται ότι ο Ευκλ. Τσακαλώτος ζήτησε τον λόγο αμέσως μετά τον Αλ. Τσίπρα, κίνηση που περιλαμβάνει στοιχεία αμφισβήτησης. Έτσι ο Αλ. Τσίπρας «σήκωσε το γάντι» και ζήτησε να απαντήσει στην ομιλία Τσακαλώτου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ήρεμα, από τη θέση του και εκτός μικροφώνου. Εξήγησε ότι το κόμμα έχει και ατζέντα και πολιτική, και πρόσθεσε με νόημα ότι αυτή προσωποποιείται και στις επιλογές που έκανε για τις πολιτικές θέσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και στο κόμμα.

Στο σημείο που ο Αλ. Τσίπρας επεσήμανε ότι το κόμμα έχει πολιτική στάση, ένας βουλευτής από τα πίσω έδρανα φώναξε «πρόεδρε δεν ακούγεσαι». Και ο Αλ. Τσίπρας, πιθανότατα συνεχίζοντας την παρέμβασή του, είπε «άντε, μην τα πάρω στο κρανίο». Το επεισόδιο έληξε σε εκείνο το σημείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης