Αποφασισμένος εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός να μην ανεχθεί από κανέναν και ιδιαιτέρως από μέλη της κυβερνήσεως του την οποιαδήποτε διγλωσσία αναφορικά με αυτά τα οποία έχει προγραμματίσει, υλοποιήσει και σχεδιάσει το κυβερνητικό σχήμα στο οποίο προΐσταται. 

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως ανέλαβε και καθήκοντα υπουργού Εξωτερικών προκειμένου να συμβάλει με όλα τα μέσα για την ολοκλήρωση της συμφωνίας των Πρεσπών την οποία θεωρεί μείζον επίτευγμα της κυβέρνησής του. Έστειλε ηχηρό μήνυμα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό καλώντας μάλιστα τους βουλευτές της Βουλής της ΠΓΔΜ να υπερψηφίσουν τις συνταγματικές αλλαγές. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε τον Νίκο Κοτζιά για όσα πρόσφερε μέχρι σήμερα αλλά ήταν και σαφής. Την απόφαση για την αποπομπή του υπουργού του, έστω και αν αυτός ο υπουργός υπέβαλε την παραίτηση του εκ των υστέρων, την αποφάσισε ο ίδιος και μόνον ο ίδιος αναλαμβάνοντας την πλήρη ευθύνη. 

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως έκανε δεκτή την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά «με πόνο καρδιάς» και τον ευχαρίστησε «ειλικρινώς», όπως είπε, «για τη συμβολή του τα 3,5 αυτά χρόνια στην αναβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου της χώρας», κάνοντας λόγο για κοινή προσπάθεια. Αναφορικά με την απόφασή του υπογράμμισε πως: «Σηματοδοτεί την απόφασή μου να μην ανεχθώ από εδώ και στο εξής καμία διγλωσσία από οποιονδήποτε, καμία προσωπική γραμμή στην εθνική γραμμή της χώρας. Να μην ανεχθώ από κανένα, συνειδητά ή ασυνείδητα -εν προκειμένω ασυνείδητα- να διαταράξει την ομαλή πορεία της χώρας, στην οριστική έξοδό της από τα μνημόνια, που ταλαιπώρησαν τον ελληνικό λαό τα τελευταία οκτώ χρόνια».

Παρακολουθήστε τη δήλωση του πρωθυπουργού 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης