Χωρίς ψηφοφορία και με πολλές εντάσεις ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο καθένας θα αναμετρηθεί με την ιστορία του, δεν θα δεχθώ να μην υπάρξει δεδηλωμένη» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μία συναισθηματική δευτερολογία ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι είναι ιστορική ευθύνη της Αριστεράς έναντι των λαϊκών στρωμάτων να μη φτάσουμε στο Grexit.

«Θα αναμετρηθεί ο καθένας με το μπόι του και με την ιστορία του. Ανάμεσα σε μία κακή και σε μία καταστροφική επιλογή είμαστε υποχρεωμένοι να επιλέξουμε το πρώτο. Δεν είναι εύκολο αλλά πρέπει» τόνισε.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Είναι σαν να σου ζητούν τα λεφτά ή τη ζωή σου…». Ο κ. Τσίπρας έθεσε και θέμα δεδηλωμένης, καθώς όπως είπε «δεν θα δεχτούμε να μην έχει τη δεδηλωμένη η κυβέρνηση στη σημερινή ψηφοφορία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πήραμε εντολή να φέρουμε καλύτερη συμφωνία από το τελεσίγραφο του Eurogroup, όχι να βγάλουμε την Ελλάδα από την ευρωζώνη» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη ομιλία του κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ και της Πολιτικής Γραμματείας στη Βουλή.

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις. Αυτό που έχει σημασία είναι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να σταθεί ενωμένη και συμπαγής μπροστά σε αυτές τις κρίσιμες αποφάσεις» συνέχισε.

«Εγώ δεν πρόκειται να γίνω νέος Παπαδήμος. Εδώ που ήρθαμε, ήρθαμε όλοι μαζί ή θα φύγουμε όλοι μαζί. Η συνεχίζουμε όλοι μαζί ή θα φύγουμε όλοι μαζί» είπε. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε έντονη συγκινησιακή φόρτιση όταν έλεγε αυτά ο πρωθυπουργός ο οποίος βούρκωσε.

Αξιοσημείωτη είναι πάντως η στάση του Π. Λαφαζάνη, καθώς πέντε βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας κοινοποίησαν κείμενο μέσω του οποίου τονίζουν: Πρόγραμμα χωρίς λιτότητα ή έξοδος από το ευρώ.

ΦΩΤΟ-EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης