Τσίπρας: Δεν μπορεί ο Κ. Μητσοτάκης να μας κάνει μαθήματα ήθους»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 6 Μαΐου 2019, 20:56
Τσίπρας: Δεν μπορεί ο Κ. Μητσοτάκης να μας κάνει μαθήματα ήθους»

«Οι Ρομά δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας, παιδιά ενός κατώτερου θεού», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Δευτέρας σε ομιλία του στην Ξάνθη. «Χτίσαμε θεμέλια για ίσες ευκαιρίες για όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως θρησκείας και καταγωγής», είπε ο πρωθυπουργός και στη συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση κατά του Κ. Μητσοτάκη κατηγορώντας τον πως κρύβεται. 

«Ο κ. Μητσοτάκης που κατά τα άλλα ισχυρίζεται ότι έχει ήδη κερδίσει τις εκλογές κρύβεται από πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση. Τόσο πολύ πιστεύει ότι θα νικήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Απόγονος μίας από τις πιο πλούσιες πολιτικές οικογένειες, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε ο κ. Τσίπρας και υπογράμμισε πως «η ψηφοθηρική εργαλειοποίηση της αναπηρίας που επιχειρεί ο κ. Μητσοτάκης είναι εξοργιστική. Μειώνει τα άτομα με αναπηρία».

«Δεν έπαθε καμία ηθική κρίση ο κ. Μητσοτάκης ούτε με τον κ. Κυμπουρόπουλο ή με το ξαναζεσταμένο φαγητό της πυρκαγιάς στο Μάτι. Κάλυψε το Νίκο Γεωργιάδη για τη υπόθεση παιδοφιλίας» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Μετατρέπουμε την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης. Siemens-Novartis-offshores θα συνοδεύουν τον κ. Μητσοτάκη», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Οι 120 δόσεις δίνουν ανάσα σε χιλιάδες επιχειρηματίες και επαγγελματίες, υπογράμμισε.

«Πρόταση μομφής κάνουν οι πολίτες στον κ. Μητσοτάκη» ανέφερε ο πρωθυπουργός τονίζοντας πως στη Βουλή θα μιλήσουμε για τη νέα οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

«Θα αναγγείλουμε μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης. Ότι κάνουμε το κάνουμε με πρόγραμμα», επεσήμανε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Τη δεύτερη τετραετία θα μοιράσουμε με δικαιοσύνη, όχι τα βάρη αλλά τις δυνατότητες που δίνονται».

«Πολλαπλασιάστηκε η χρηματοδότηση για τη Ξάνθη»

Μέσω του ΕΣΠΑ, στην τετραετία 2015-2019 εγκρίθηκαν για τον νομό Ξάνθης νέα έργα ύψους 37,6 εκατ. ευρώ, 14 φορές μεγαλύτερης χρηματοδότησης από την τετραετία 2010-2014 (2,6 εκατ. ευρώ) ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Εστίασε επίσης στα δικαιώματα των γυναικών και είπε πως καταργήθηκε η υποχρεωτικότητα της Σαρίας, γεγονός με ιδιαίτερη σημασία για τα δικαιώματα της γυναίκας.

«Αλλάζει το πλαίσιο για την ανάδειξη των Μουφτήδων»

«Επανεξετάζουμε για πρώτη φορά το νομοθετικό πλαίσιο του νόμου 1920/1991, που αναγνωρίζουμε όλοι ότι είναι ξεπερασμένο και πρέπει να αλλάξει, πρέπει να αντικατασταθεί από μια διαδικασία για την ανάδειξη Μουφτήδων από σώμα θρησκευτικών λειτουργών της μειονότητας και που θα εξασφαλίζει τη μεγαλύτερη δυνατή αποδοχή τους από τη μειονότητα», είπε.

«Δεν θέλουμε την παλινόρθωση του παλιού πολιτικού συστήματος. Το παλιό πολιτικό κατεστημένο δεν θέλει πολιτική αλλαγή», υπογράμμισε.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στον Μάνφρεντ Βέμπερ υπογραμμίζοντας πως ο ανθέλληνας Βαυαρός πολιτικός που καθύβριζε την Ελλάδα και τους Έλληνες, που τους χαρακτήριζε τεμπέληδες και χαραμοφάηδες είναι σήμερα ο εκλεκτός του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για πρόεδρος της Κομισιόν.

«Στις λαϊκές διεργασίες νιώθουμε σαν το ψάρι στο νερό»

«Έχουμε μπροστά μας δύσκολες μάχες αλλά είμαστε σαν τα ψάρια μέσα στο νερό. Μας στηρίζει ο λαός και όχι οι ολιγάρχες και τα μίντια. Δεν λογοδοτούμε στα τζάκια και στους τραπεζίτες», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας: «Το 2015 κάναμε ένα βήμα πίσω αλλά δεν γίναμε τα τσιράκια της παλιάς εξουσίας».

«Τις επόμενες ημέρες θα φανεί ότι κάνουμε το δίκαιο πράξη»

«Οι αυλοκόλακες του παλιού καθεστώτος είναι απέναντί μας γιατί δεν υποκύψαμε και δεν εξομοιωθήκαμε μαζί τους, ανέφερε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους νέους. Τις επόμενες ημέρες θα φανεί ότι κάνουμε το δίκαιο πράξη», είπε. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφίες: EUROKINISSI/KOSTAS VILLA

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 6 Μαΐου 2019, 21:20