Eνημέρωση για τα πεπραγμένα της νέας κυβέρνησης, με έμφαση τα θέματα της διαπραγμάτευσης, έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις συμμαχίες που διαμορφώθηκαν και τις συγκρούσεις που υπήρξαν, πως προχώρησαν τα πράγματα από Eurogroup σε Eurogroup κτλ..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κλίμα ήταν βαρύ και δεν θύμιζε σε τίποτε τις πρώτες πανηγυρικές συνεδριάσεις της Κ.Ο. Μερίδα βουλευτών εμφανίστηκε ιδιαίτερα προβληματισμένη για τη «λίστα Βαρουφάκη» ενώ πολλοί ήταν αυτοί που ρωτούσαν τους αρμόδιους υπουργούς και ζητούσαν εξηγήσεις για τις «γκρίζες» ζώνες της συμφωνίας των Βρυξελλών.

Ο Τσίπρας είπε τα εξής στους βουλευτές του:

* Διαχωρισμός δανειακής σύμβασης από μνημόνιο

* απεμπλοκή από μνημόνια, ως πλαίσιο πολιτικής λιτότητας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

* ενδιάμεση συμφωνία, η οποία δίνει ανάσα στον ελληνικό λαό

* αποφυγή ενός σχεδίου που στόχευε στην οικονομική και δημοσιονομική ασφυξία και ουσιαστικά στόχευε σε “αριστερή παρένθεση” της κυβέρνησης

* το τέλος των εξωπραγματικών πρωτογενών πλεονασμάτων

* η ομαλότητα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα με την επίτευξη της συμφωνίας στο Eurogroup

Σε ό,τι αφορά τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που εστάλη στους εταίρους μας, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να αντικαταστήσει τα μέτρα της προηγούμενης κυβέρνησης, με μια σειρά από στόχους της νέας κυβέρνησης που “πατάνε” στο σχέδιο της Θεσσαλονίκης. Επισήμανε, ακόμη, ότι έχει γίνει ένα βήμα, ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και ότι η κυβέρνηση κρίνεται από την ικανότητα διαπραγμάτευσης και διακυβέρνησης.

H άφιξη του Γιάνη Βαρουφάκη

Ο κ. Κοντονής στη Βουλή

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης