Τσίπρας: «Οι βάρβαρες πολιτικές γεννούν τον εφιάλτη του νεοναζισμού»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013, 20:27
Τσίπρας: «Οι βάρβαρες πολιτικές γεννούν τον εφιάλτη του νεοναζισμού»
«Στην Ελλάδα κινδυνεύει η κοινωνική σταθερότητα και συνοχή», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και προειδοποίησε ότι «ο ευρωπαϊκός πολιτισμός έρχεται αντιμέτωπος με τον εφιάλτη του νεοναζισμού που γεννούν οι βάρβαρες πολιτικές».

«Ως εδώ! Η Ευρώπη δεν θα γυρίσει προς τα πίσω. Η Ευρώπη και οι λαοί της θα προχωρήσουν μπροστά!», δήλωσε ο κ. Τσίπρας, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση του γερμανικού «Κόμματος της Αριστεράς» (Die Linke) στην Φρανκφούρτη, μαζί με την Αντιπρόεδρο του κόμματος Σάρα Βάγκενκνεχτ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απευθυνόμενος στους Γερμανούς, τόνισε ότι από τα χρήματα της «ονομαζόμενης», όπως είπε, διάσωσης, το 98% πηγαίνει στα χέρια τραπεζιτών και ολιγαρχών και στην αποπληρωμή τόκων δανεισμού, ενώ μόλις το 1,5% καταλήγει στην πραγματική οικονομία. «Η υποτιθέμενη σωτηρία του ελληνικού λαού είναι στην πραγματικότητα σωτηρία των τραπεζών», ανέφερε και σημείωσε ότι η διαίρεση δεν είναι ανάμεσα στους λαούς, αλλά ανάμεσα στους εργαζόμενους και στους ολιγάρχες.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013, 20:34