Τσίπρας: «Η χώρα βιώνει τις συνέπειες ενός ακήρυχτου πολέμου»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013, 16:23
Τσίπρας: «Η χώρα βιώνει τις συνέπειες ενός ακήρυχτου πολέμου»
Στη δραματική κατάσταση που βιώνει η χώρα αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του από τη Λάρισα, όπου επισκέφθηκε το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) και την 110 Πτέρυγα Μάχης, προκειμένου να ενημερωθεί για την επιχειρησιακή τους δραστηριότητα.

«Η χώρα εδώ και τρία χρόνια βιώνει τις συνέπειες ενός ακήρυχτου πολέμου, ενός οικονομικού πολέμου. Με ευρύτερες όμως γεωπολιτικές προεκτάσεις και συνέπειες. Έχουμε βιώσει τόσο μεγάλη μείωση του επιπέδου ζωής, αλλά και παρόμοια απόπειρα εισδοχής στον πυρήνα της εθνικής μας κυριαρχίας από τους δανειστές, μονάχα σε περίοδο πολεμική, όχι όμως σε περίοδο ειρήνης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι περνάμε μια ιδιαίτερα κρίσιμη ιστορική περίοδο με γεωπολιτικές ανακατατάξεις, στην ευρύτερη περιοχή» υπογράμμισε και πρόσθεσε πως: «δεν μπορεί πια να συνεχίζουμε να υιοθετούμε και να ασκούμε πολιτικές που αναγάγουν το «ναι» σε όλα σε κυρίαρχη εθνική ιδεολογία. Που αποδέχονται στους δανειστές μας ακόμη και να έχουν λόγο στη χάραξη του αμυντικού σχεδιασμού της χώρας που μας οδηγεί σε μια κατάσταση που εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια και την προοπτικής της».

Παράλληλα, αναφερόμενος στα προβλήματα των ενστόλων, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να βάλει ένα τέλος στις τυφλές περικοπές των μισθών, ενώ στοχεύει και σε ουσιαστικό ανασχεδιασμό του μοντέλου δομής των Ενόπλων Δυνάμεων με μικρότερο κόστος λειτουργίας αλλά την ίδια αποτελεσματικότητα.

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013, 16:23