Την άποψη ότι το κόστος της μη συμφωνίας με την Ελλάδα θα είναι μεγαλύτερο για την Ευρώπη εξέφρασε στη σημερινή του ομιλία στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Στην ομιλία του τόνισε ότι «πολλοί ανησυχούν για την Ελλάδα και ενδεχόμενο Grexit, αλλά η κυβέρνηση επιθυμεί την παραμονή στην Ευρωζώνη. Το θέμα που αντιμετωπίζουμε είναι κοινό πρόβλημα επομένως θέλουμε μια κοινή ευρωπαϊκή λύση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κυβέρνηση επιδιώκει μια κοινώς ωφέλιμη συμφωνία τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρωζώνη», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι θα υπερισχύσουν η λογική και η καλή πρόθεση.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι Ελλάδα και Ρωσία πρέπει να επανεκκινήσουν τις σχέσεις τους αλλά και τον διάλογο. Ωστόσο ό,τι αφορά αίτημα συνδρομής της Ελλάδας από την Ρωσία είπε ότι ένα ρωσικό δάνειο δεν θα προσέφερε λύσεις στις διαπραγματεύσεις με την Ευρώπη.

Στη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της κρατικής Δούμας, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως η Ελλάδα «στηρίζει σθεναρά τη συμφωνία του Μινσκ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε ότι «η λύση στα προβλήματα είναι ο διάλογος και η συνεργασία και όχι η κλιμάκωση ενός αδιέξοδο οικονομικού πολέμου».

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλη την ομιλία του πρωθυπουργού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης