«Ο καθείς κρίνεται για τον πολιτικό καιροσκοπισμό και την προσπάθεια που γίνεται να ψαρέψουν ορισμένοι τους στα θολά νερά του ακροδεξιού ακροατηρίου αλλά με τα κρίσιμα εθνικά θέματα δεν μπορεί κανείς να παίζει» είπε ο Αλ. Τσίπρας στην ομιλία του στη συζήτηση στη Βουλή για την ακύρωση της περικοπής των συντάξεων την Τρίτη. 

Απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη ανέφερε «Ζήτημα μειονότητας ανοίξατε πρώτος εσείς με τη συνέντευξη σας στο περιοδικό Politico» και διαβάζοντας το άρθρο 4 παρ. 3 της Συμφωνίας τόνισε: «Αν υπάρχει μια σύμβαση, μια συμφωνία που μας προστατεύει πλήρως από το ενδεχόμενο στο μέλλον να εγερθεί ζήτημα τέτοιο μειονοτικό στη χώρα μας είναι η Συμφωνία των Πρεσπών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν περίμενα εσείς να μιλήσετε με τον ίδιο καφενειακό λόγο που μιλεί ο αντιπρόεδρος σας κ. Γεωργιάδης στα τηλεπαράθυρα που βγαίνει και να εκστομίσετε εσείς ότι η κυβέρνηση αντάλλαξε τη μη περικοπή των συντάξεων με τη Συμφωνία των Πρεσπών», είπε ο πρωθυπουργός.

Ρώτησε δε τον πρόεδρο της ΝΔ εάν στο κάτω-κατω θεωρεί ότι η μη περικοπή των συντάξεων είναι συναλλαγή για τη Συμφωνία, γιατί ψηφίζει σήμερα αυτόν τον νόμο. «Πόσο πιο χαμηλά θα πέσετε επιτέλους;», είπε, ανεβάζοντας τους τόνους και τον κάλεσε να άρει την ψήφο του εάν νομίζει ότι είναι προϊόν συναλλαγής.

«Δεν είπαμε κανέναν μειοδότη όπως κάνετε εσείς σήμερα εδώ.
Ντροπή σας να λέτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πουλάει τη Μακεδονία», είπε στον πρόεδρο της ΝΔ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ρώτησε επίσης τον κ. Μητσοτάκη αν επικροτεί αντισυγκεντρώσεις, τις οποίες προαναγγέλλουν αφίσες εν όψει της ομιλίας του κ. Τσίπρα σε πολιτική συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη την Παρασκευή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης