«Κάθε μέρα που περνάει είμαστε πιο έτοιμοι και πιο ώριμοι να αναλάβουμε την ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου» σημείωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Παράλληλα, άσκησε σκληρή κριτική προς τη «δοσο-εξαρτημένη συγκυβέρνηση», όπως χαρακτήρισε την κυβέρνηση, με αφορμή τους «πανηγυρισμούς» ύστερα από την απόφαση για εκταμίευση της δόσης, ενώ μίλησε επίσης για «αποτυχία» της επαναγοράς ομολόγων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η δανειακή δόση δεν σηματοδοτεί μια νέα αφετηρία, αλλά επιταχύνει την αντίστροφη μέτρηση για τη συγκυβέρνηση Σαμαρά» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση, χωρίς ίχνος σοβαρότητας, πανηγυρίζει γιατί κέρδισε η ίδια λίγο ακόμα δανεικό χρόνο» και «γιατί θα κάνει Πρωτοχρονιά ως κυβέρνηση».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε και στον πρωθυπουργό, λέγοντας πως «ο λαός έχει συνειδητοποιήσει ότι ο κ. Σαμαράς δεν είναι ο Άγιος Βασίλης της ανάπτυξης, όπως θέλει να εμφανίζεται, αλλά ο Ηρώδης της μέσης ελληνικής οικογένειας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι στο τέλος του επόμενου Μαρτίου ένα μόνο δίλημμα θα υπάρχει: «Ή θα καταρρεύσει ο λαός και ο τόπος, ή θα φύγει η συγκυβέρνηση της κατάρρευσης» και υπογράμμισε ότι το 2013 «θα είναι η χρονιά της μεγάλης ανατροπής, με την κυβέρνηση του λαού, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, στην εξουσία».

Πηγή: ΑΠΕ
Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης