Σε ερώτηση του προέδρου της NΔ Κυριάκου Μητσοτάκη για ζητήματα εγκληματικότητας και προστασίας του πολίτη απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της «Ώρας του πρωθυπουργού» στη Βουλή.

«Δεν είναι επίκαιρο το θέμα της εγκληματικότητας, είναι ένα θέμα που αντιμετωπίζουμε χρόνια» δήλωσε κατά την πρωτολογία του ο πρωθυπουργός, απαντώντας από το βήμα της Βουλής στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όλη η κοινωνία ασχολείται με το πραγματικό επίκαιρο θέμα, που είναι η διαπραγμάτευση» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας και αναφερόμενος στην επιλογή του κ. Μητσοτάκη να συζητηθεί το θέμα της εγκληματικότητας επισήμανε: «Προφανώς οι επικοινωνιολόγοι του, που προσπαθούν να του φτιάξουν το προφίλ, και πράγματι έχουν πολλή δουλειά να κάνουν, του συνέστησαν να φέρει το θέμα του φόβου».

Η πρωτολογία του πρωθυπουργού:

H δευτερολογία του πρωθυπουργού:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απαντώντας στα όσα είπε ο πρόεδρος της ΝΔ για τις αποστάσεις ανάμεσα σε μολότοφ, βαριοπούλα και καλάσνικοφ, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «είναι μικρή η απόσταση που χωρίζει την απόσταση από τη βαριοπούλα από τα βουλευτικά έδρανα της ΝΔ στην περίπτωση του κ. Βορίδη».

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι τα στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι ακριβή. «Λέτε ψέματα, κύριε Μητσοτάκη, και τα στοιχεία σάς διαψεύδουν. Υπάρχει εγκληματικότητα αλλά όχι έξαρση», είπε και επιτέθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Ήρθατε στη Βουλή για να κάνετε πόλεμο εντυπώσεων. Για να διατυπώσετε το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση δεν ιεραρχεί ψηλά το ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών».

«Τα Εξάρχεια δεν ήταν παράδεισος πριν αναλάβουμε εμείς. Ισχυρίζεστε ότι όλα αυτά τα γεγονότα ξεκίνησαν επί ημερών μας. Θέλω να σας ρωτήσω τι κάνατε εσείς που αυτή η κυβέρνηση σταμάτησε ξαφνικά να κάνει όταν εξελέγη» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Για το υποτιθέμενο άβατο στα Εξάρχεια, όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, θυμάμαι επεισόδια στα Εξάρχεια. Σίγουρα θα τα θυμάται ο κ. Βορίδης, συμμετείχε αρκετές φορές σε αυτά» είπε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας: «Η περιοχή υπέφερε κυρίως από τα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών και όχι από τα επεισόδια πέριξ».

«Έχετε καταλάβει πότε μπήκε για πρώτη φορά η αστυνομία στα Εξάρχεια; Πέρυσι το καλοκαίρι, που συνέλαβε 15 άτομα, έγιναν έλεγχοι σε σπίτια και εξαρθρώθηκε κύκλωμα που δρούσε. Ανάλογη επιχείρηση δεν έγινε επί των ημερών σας» επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

Πηγή φωτό: Eurokinissi/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης