Με ένα… θερμό καλωσόρισμα υποδέχτηκε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος εισήλθε στην αίθουσα κατά τη διάρκεια ομιλίας του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναφερόμενος στα γεγονότα που έχουν πυροδοτήσει αντιδράσεις σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, με τον κ. Γεωργιάδη να λαμβάνει, όπως ο ίδιος είπε, «ειδική άδεια» από την Πολιτική Προστασία για να γίνει νονός σε βάπτιση παρά τις απαγορεύσεις, ο Αλέξης Τσίπρας είπε κατά την είσοδο του υπουργού «ήρθε ο νονός; άξιος κ. Γεωργιάδη, πάντα άξιος», προκαλώντας την αντίδρασή του. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

«Στην κορύφωση της πανδημίας, όταν χιλιάδες συμπολίτες μας αναβάλουν γάμους και βαφτίσεις ή δεν μπορούν να πάνε στις κηδείες των δικών τους ανθρώπων». «Όχι μόνο το διατυμπανίζει [σ.σ. ο Άδ. Γεωργιάδης], αλλά μας παρουσιάζει κι ένα παλιόχαρτο», ανέφερε ο κ. Τσίπρας ζητώντας από την κυβέρνηση να απαντήσει αν αυτό το χαρτί είναι αληθές ή πλαστό. «Αν είναι αληθές να μας δείξετε πόσες άλλες τέτοιες κατ’ εξαίρεση βεβαιώσεις έχετε δώσει; Αν είναι πλαστό, οφείλει ο κ. Γεωργιάδης να καταθέσει τώρα κιόλας την παραίτησή του». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο υπουργός βάπτισε το παιδί του προέδρου της ανεξάρτητης αρχής για τις δημόσιες συμβάσεις, προσθέτοντας πως «αν δεν ισχύει να το διαψεύσει» και τονίζοντας ότι «υπάρχει ένα μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα: ότι ο υπουργός Ανάπτυξης έχει στην αρμοδιότητά του τη ΓΓ Εμπορίου που λειτουργεί ως αναθέτουσα αρχή, δηλαδή θα κληθεί ο εν λόγω πρόεδρος της ανεξάρτητης αρχής να ελέγξει και να είναι αδέκαστος με την υπηρεσία του κουμπάρου του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Νομίζετε ότι η Βουλή είναι από τα τηλεπαράθυρα χαμηλού επιπέδου. Θα δώσετε απαντήσεις στον ελληνικό λαό, όχι σε εμένα θα δώσετε απαντήσεις στους ψηφοφόρους σας. Θα αποδείξετε σήμερα ότι δεν πλαστογραφήσατε έγγραφα. Θα αποδείξετε σήμερα ότι δεν παραβιάσατε τα μέτρα που εσείς νομοθετήσατε αλλιώς δεν θα είμαι εγώ ο οποίος θα σας κατηγορήσω. Οι ψηφοφόροι σας που σήμερα στερούνται δικαιωμάτων τα οποία εσείς δυστυχώς δεν στερείστε διότι είσαστε από άλλη γενιά, από άλλη γκάμα, έχετε κάτι ξεχωριστό, είστε κυβερνητικά στελέχη» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλ. Τσίπρας μίλησε επίσης για προσβλητική συμπεριφορά της κυβέρνησης και για «ανεπάρκεια που θέτει σε κίνδυνο την υγεία κάθε πολίτη». Είπε ότι η κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες «κάνει τρία πράγματα: Υβρίζει όσους της κάνουν κριτική. Απειλεί όσους θα έπρεπε να προστατεύσει. Προκαλεί αυτούς στους οποίους θα έπρεπε να εμπνέει εμπιστοσύνη».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην έρευνα για την οποία μίλησε και κατέθεσε ο κ. Μητσοτάκης την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή, που μελετούσε τις επιπτώσεις στην αύξηση των κρουσμάτων από τη συμμετοχή πολιτών σε διαδηλώσεις. Είπε ότι ο πρωθυπουργός απέκρυψε ότι αυτή η έρευνα αφορούσε συγκεντρώσεις αρνητών των μέτρων, δηλαδή ανθρώπων χωρίς μάσκες, ενώ προσέθεσε ότι οι ερευνητές της μελέτης αναφέρουν πως οι μεγάλες συγκεντρώσεις όπου οι διαδηλωτές συμμετέχουν τηρώντας σε μεγάλο βαθμό μέτρα προστασίας, δεν συμβάλουν στην αύξηση των κρουσμάτων. Είπε ότι οι «εκδηλώσεις συνωστισμού» είναι καθημερινά στο μετρό, δηλαδή σε κλειστό χώρο και πως αυτό το ρίσκο το δέχτηκε και το ανέλαβε εν πλήρη γνώση των συνεπειών ο κ. Μητσοτάκης. «Σ’ αυτή την κρίσιμη καμπή πρέπει να αντιληφθείτε ότι, αντί να διχάζετε και να πολώνετε και να νομοθετείτε προκλητικά, πρέπει να ζητήσετε με δική σας ευθύνη ένα πολιτικό μορατόριουμ μέχρι να βγει η χώρα από την κρίσιμη κατάσταση, να κάτσουμε όλοι μαζί έστω τώρα όπως τα κάνατε, να δούμε πώς θα σώσουμε την κατάσταση, όχι να επιτίθεστε στους πολιτικούς αντιπάλους σας», είπε.

Στην απάντησή του, ο υπουργός Ανάπτυξης είπε:

«Έμεινα έκπληκτος. Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν το περίμενα. Περίμενα ένα πείραγμα εν είδει χιούμορ όπως το ξεκίνησε, αλλά όλα αυτά που είπε ο κ. Τσίπρας, που το έβαλε στα πόδια ενώ όταν προσβάλλεις κάποιον επί προσωπικού, δεν φεύγεις. Είναι ζήτημα αστικής ευγένειας, την οποία ο κ. Τσίπρας δεν την έμαθε από τους γονείς του όταν έπρεπε. Δεν επιτρέπεται να ακούγονται τέτοιου είδους κατηγορίες χωρίς απάντηση.

«Επιχείρημα πρώτο του κ. Τσίπρα: ότι το έγγραφο είναι μάλλον πλαστό και αν αποδειχθεί πλαστό πρέπει να παραιτηθώ. Αν πράγματι είχα πλαστογραφήσει το έγγραφο όχι θα έπρεπε να παραιτηθώ από υπουργός Ανάπτυξης, αλλά και από βουλευτής και να είχα εξαφανιστεί από την πολιτική ζωή του τόπου. Και μόνο για λόγους βλακείας θα έπρεπε να παραιτηθώ. Η άδεια έχει δοθεί από Πολιτική Προστασία με e-mail που έχει ημερομηνία και θα κατατεθεί αφού το ζητήσατε. Εκτός αν μου πείτε ότι ο υπουργός Ανάπτυξης της Ελλάδας μπορεί να πλαστογραφεί και τα δεδομένα της Google», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, ενώ και αναφερόμενος στον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, Γιώργο Κατοπόδη, τόνισε ότι αποτελούσε πρόταση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τοποθετήθηκε στην αρχή με τη θετική ψήφο ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ».

«Ο κ. Τσίπρας και κατηγορεί εμένα και τον κ. Κατοπόδη για πλαστογραφία. Όμως το 2016 ο δικός του υπουργός Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλος, έφερε νόμο με τον οποίο παραγράφηκαν αδικήματα με πλαίσιο ποινής 2 έτη, μεταξύ των οποίων και αυτό της πλαστογραφίας. Εκείνη την περίοδο καταδικάστηκε ο αδελφός του κ. Τσίπρα ως πλαστογράφος, ο οποίος όμως δεν μπορούσε να καταδικαστεί σε ποινή λόγω του νόμου που ψήφισε ο κ. Τσίπρας», δήλωσε ο υπουργός.

«Δεν μου αρέσει καθόλου η διακριτική μεταχείριση. Στην προκειμένη περίπτωση οι γονείς του παιδιού, χωρίς καμία δική μου εμπλοκή, πήραν την άδεια επικαλούμενοι λόγους που δεν μπορώ να αποκαλύψω -αλλά έξυπνοι άνθρωποι είστε και μπορείτε να καταλάβετε ποιοι μπορεί να είναι οι σοβαροί λόγοι. Δεν πρέπει στην πολιτική αντιπαράθεση να χάσουμε την ανθρωπιά μας και δεν θα γίνουμε γουρούνια, επειδή θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να μας βάλει στη λάσπη. Επειδή λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι είχαν τους λόγους, που επιβεβαιώνονται από συγκεκριμένα έγγραφα, πήραν την ειδική άδεια. Είναι τεράστια υποκρισία, την ίδια μέρα μέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ καλούσε σε 31 πορείες για τον Κουφοντίνα και τη δήθεν αστυνομική βία, να καταγγέλλει έναν πατέρα που είχε ειδικούς λόγους για να βαπτίσει το παιδί του. Τα λέτε αυτά σοβαρά και δεν ντρέπεστε; Πληρώνετε αυτά τα μπουτς τα λεγόμενα, αυτούς τους λογαριασμούς στο twitter και το facebook για να πετούν λάσπη. Παρασύρετε όλη την Ελλάδα στον βόθρο για να χτυπήσετε την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Τελικά, δεν είναι ένας ο Πολάκης. Είστε όλοι Πολάκηδες στον ΣΥΡΙΖΑ».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης