Υπό τους ήχους της Κάρμινα Μπουράνα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης «Ανδρέας Γ. Παπανδρέου, 1919-1996: προσωπική και πολιτική διαδρομή» με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τον θάνατο του.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Βουλή, ενώ το «παρών» έδωσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά κ.α..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, παρέστησαν ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και τα αδέλφια του Νίκος, Ανδρίκος και Σοφία καθώς και η Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου.

Τα τεκμήρια της έκθεσης προέρχονται από ελληνικά και ξένα αρχεία, δημόσια και ιδιωτικά, κατά κύριο λόγο από το Ίδρυμα Ανδρέα Γ. Παπανδρέου και τη Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων, αλλά και της ΕΡΤ, της Τράπεζας της Ελλάδας, του Ελληνικού Λογοτεχνικού και Ιστορικού Αρχείου, του Μουσείου Μπενάκη, του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών, του Κολλεγίου Αθηνών, του Ιδρύματος «Μελίνα Μερκούρη», του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Σημίτης», του Πειραματικού Σχολείου και του Ιστορικού Αρχείου του Πανεπιστημίου Αθηνών, των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας κ.ά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης