Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη Σύρο είπε: «Είδατε τι έγινε προχτές στη Βουλή. Ένα νομοσχέδιο 800 σελίδων, που χαρίζει τις τράπεζες στους ολιγάρχες, δίνει τη χαριστική βολή στο ασφαλιστικό σύστημα, παγιώνει τον πετσοκομμένο κατώτερο μισθό ως μόνο μισθό στον ιδιωτικό τομέα, διαλύει ότι απέμεινε από το εργασιακό καθεστώς προστασίας των εργαζομένων, το έφεραν στη Βουλή σε τρία άρθρα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «δεν μπορεί η Βουλή να επιβάλει ποινές και θυσίες στην κοινωνία με συνοπτικές διαδικασίες στρατοδικείου» και «δεν μπορεί να χαρίζουν δισεκατομμύρια με διαδικασίες μαφίας».

Ιδιαίτερα επικριτικός εμφανίστηκε κατά του Βαγγέλη Βενιζέλου ο οποίος, όπως είπε, «αναδείχτηκε χωρίς αμφιβολία πρωταθλητής όχι μόνο της στρεψοδικίας, της μετατροπής του συντάγματος σε κουρελόχαρτο. Όχι μόνο της εμπάθειας κατά των πολιτικών του αντιπάλων, αλλά και πρωταθλητής της χυδαιότητας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εσείς είστε η διέξοδος. Ο ελληνικός λαός είναι η διέξοδος», συνέχισε στο μήνυμά του ενόψει των εκλογών τονίζοντας ότι δύο είναι οι επιλογές: «Ή να συνεχίσει η σημερινή κυβέρνηση που εκφράζει τη σήψη του πολιτικού συστήματος, τα συμφέροντα των δανειστών και της διαπλοκής ή να την ανατρέψει ο λαός με τη ψήφο του και να δώσει εντολή κοινωνικής σωτηρίας σε μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Προειδοποίησε, δε, ότι αν δεν ανατρέψουμε το καθεστώς των μνημονίων «τα χειρότερα είναι μπροστά μας» γιατί όπως είπε «μπροστά μας είναι η επιβολή των εκατοντάδων εφαρμοστικών νόμων και διατάξεων που προβλέπονται από τα μνημόνια τα οποία έχουν ήδη υπογραφεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης