Για κακή διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ από την ελληνική πλευρά έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης μετά τις τελευταίες εξελίξεις, αναφορικά με την εμπλοκή του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση.

Ο Ν. Τσούκαλης, σε συνέντευξή του, μίλησε για κακούς χειρισμούς στη διαχείριση της λίστας, που δεν απέφεραν κανένα όφελος για την Ελλάδα, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επισήμανε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή, καθώς, την ώρα που προσπαθεί να οικοδομήσει ξανά την αξιοπιστία της, κάνει τον γύρο του κόσμου αυτή «η απίστευτη και ανεκδιήγητη εξέλιξη».

Στο ερώτημα εάν έχει πειστεί ή όχι για την ορθότητα της διαδικασίας που ακολούθησε ο πρώην υπουργός Γ. Παπακωνσταντίνου, ο Ν. Τσούκαλης απάντησε: «Είναι προφανές ότι η διακίνηση εγγράφων, ακόμα κι αν είναι προϊόντα εγκλήματος, όπως η συγκεκριμένη λίστα, σε όλα τα κράτη δικαίου καταχωρείται με πρωτόκολλο και υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία που διαφυλάσσει το περιεχόμενο και το πρόσωπο που έχει αναλάβει τη φύλαξή του. Τίποτα από αυτά δεν έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση…».

Πηγή: pelop.gr
Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης